1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Hopa’da Bina Kazısı Sırasında İnsan İskeleti Bulundu

Hopa'da Bina Kazısı Sırasında İnsan İskeleti Bulundu

Artvin’in Hopa ilçesinde, bir binanın temel kazısı sırasında 2 insan iskeletine rastlandı. İnşaat faaliyetini durduran Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili inceleme başlattı.

Merkez Kuledibi Mahallesi Dumlupınar Caddesi üzerinde Sedat Çakmakçı ve Okan Karaman, yıktıkları kendilerine ait eski binanın yerine yenisini yapmak istedi. İş makinesiyle yürütülen temel kazısı sırasında zeminden yaklaşık 6 metre derinde 2 insan iskeletine rastlandı.
Haber verilmesi üzerine inşaat alanına giden polis ekipleri, Hopa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla arsanın etrafında güvenlik şeridi çekerek, faaliyeti durdurdu.

Cumhuriyet Başsavcılığının gelişmeyle ilgili inceleme başlattığı, iskeletlerden alınacak numunelerin Adli Tıp Kurumuna gönderilerek inceleneceği öğrenildi.

Mahalledeki bazı yaşlı vatandaşlar, söz konusu alanın bir bölümünün geçmiş yıllarda mezarlık olduğunu, yıkılan eski binanın zamanla yerleri kaybolan bu mezarlardan bazılarının üzerine inşa edilmiş olabileceğini belirtti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir