1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İhlas Grubu İnşaat Sektöründe Holdingleşmeye Gidiyor

ihlas, ihlas grubu, ihlas holding, ihlas grubu, ihlas grubu inşaat sektörü, inşaat sektörü, ihlas inşaat, ihlas grubu inşaat, ihlas inşaat holding aş, inşaat holding, İhlas Grubu İnşaat Sektöründe Holdingleşmeye Gidiyor

İhlas Grubu, inşaat sektöründeki faaliyetlerini yeni kurulacak holding çatısı altında toplayacak. İhlas Holding tarafından İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na (İMKB) yapılan açıklamada, Holdingin yeni kurulacak olan İhlas İnşaat Holding AŞ unvanlı şirkete yüzde 70 hisse ile iştirak etmeye karar verdiği kaydedildi. Açıklamada İhlas İnşaat Holding’in faaliyet konusunun özellikle inşaat alanında faaliyet gösteren kurulmuş veya kurulacak şirketlerin sermaye ve yönetimine iştirak etmek ve bu amaca uygun ticari, sınai ve mali girişimlerde bulunmak olduğu kaydedildi.

Sermayesi 30 milyon lira
Sermayesi 30 milyon lira olarak belirlenen İhlas İnşaat Holding’e, İhlas Holding 21 milyon lira sermaye ile iştirak edecek. İhlas Holding’in bağlı ortaklıklarından İhlas Pazarlama AŞ de yeni kurulacak İhlas İnşaat Holding’e yüzde 25 hisse 7.5 milyon lira sermaye ile iştirak etmeye karar verdi.

Hazırlanan şirket ana mukavelenamesine göre, şirket sermayesinin dorte biri tescil tarihinden itibaren en geç üç ay içinde, kalanı ise 22 Ocak 2013 tarihinde ödenecek. Yönetim kurulu kararı ile daha önceki tarihlerde de ödemenin gerçekleştirilmesi istenebilecek. 1990 yılından itibaren inşaat sektöründe faaliyet göstermeye başlayan İhlas Holding, bugüne kadar 1.6 milyon metrekare kapalı alan inşaatı gerçekleştirdi. İş merkezleri, hastane, tatil köyleri, televizyon stüdyoları, eğitim kompleksleri, konut ve villa siteleri inşa eden İhlas Holding inşaat grubu 7 bine yakın konut üretti. Sermayesinin yüzde 11’i Enver Ören’e ait olan İhlas Holding, geçen hafta 5 yıl önce sattığı Kristal Kola hisselerini geri aldı. İhlas’ın 392.5 milyon lira olan sermayesinin yüzde 86’ya yakını halka açık bulunuyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Kapanan Şirketlerin Sayısı Artıyor

Türkiye'de Nisan ayında kurulan şirket sayısında bir önceki aya göre yüzde 12,18 azalış, kapanan şirket sayısında ise yüzde 14,43 artış oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir