1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İkizdere Vadisindeki Hidroelektrik Direkleri İçin Suç Duyurusu

çed onayı, çed projeleri, enerji iletim hatları, hes projeleri, hidroelektrik, hidroelektrik santrali, hidroelektrik santralleri, ikizdere, ikizdere vadisi, rize ikizdere, rize ikizdere vadisi, İkizdere Vadisindeki Hidroelektrik Direkleri İçin Suç Duyurusu

Rize’nin İkizdere Vadisi’nde sayısı 21’e ulaşan hidroelektrik santrallerinde üretilecek elektrik için 74 kilometrelik vadi boyunca enerji iletim hatları çekilmeye başlandı.

Yaklaşık 700 metre arayla vadi sırtlarına dikilen direklere bağlanarak köylerdeki evlerin üzerinden geçirilmeye başlanan elektrik iletim hatları, yöre halkının da tepkisini çekti. Hüseyinhoca Köyü sakinleri, evlerinin üzerinden geçirilen elektrik hattı için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. İkizdere Derneği Başkanı Kadem Ekşi, enerji şirketlerinin bölgede gelişi güzel başladığı HES projelerinin ardından şimdi de kafalarına göre enerji nakil hattı çekmeye başladıklarını belirterek, “Bunun da bir izni yok. Ne alınmış bir Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) onayı var, ne de uygulama projeleri var” dedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir