1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İMSAD: İnşaat Sektörünün Hedefi 300 Milyar Dolar

İMSAD: İnşaat Sektörünün Hedefi 300 Milyar Dolar

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilmaç, “Cumhuriyetin 100. yılında inşaat sektörünün hedefi 300 milyar dolar” dedi.

Bilmaç, İMSAD ve Türk Belçika Ticaret Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Türk inşaat ve inşaat malzemeleri sektörünün Türkiye ve dünyadaki durumu ve gelecek hedefleri” konulu seminerde yaptığı konuşmada, inşaat sektörünün son 10 yılda Türkiye ekonomisini ateşleyen sektörlerden biri olduğunu söyledi.

Türkiye’nin inşaat sektöründe 31 firması ile Çin’den sonra dünyada ikinci sırada yer aldığını ifade eden Bilmaç, İMSAD’ın bugün sanayici firma üyelerinin yanı sıra 23 sektör derneğini de üye profilinde bulundurarak, sektörün gelişimi için çalıştığını kaydetti.

Türk inşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olma misyonunu üstlendiğini belirten Bilmaç, şöyle dedi:
“2004 yılından bu yana Türkiye’nin inşaat malzemeleri ihracatı, 2008 yılında 24,3 milyar dolar ile maksimum seviyeye ulaşmıştır. 2008 yılında krizle birlikte inşaat malzemeleri ihracatı 2009 yılında 16,43 milyar dolara düşmüştür. İMSAD’ın 2023 yılı inşaat sektörüne yönelik hedefleri inşaat malzemeleri ihracatında 100 milyar dolar, yurt dışı müteahhitlik faaliyetlerinde 100 milyar dolar ve yurt içi müteahhitlik faaliyetlerinde 100 milyar dolar olmak üzere toplam 300 milyar dolardır.”

İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilmaç: Cumhuriyet’in 100. yılında inşaat sektörünün hedefi, 300 milyar dolar!

İMSAD (İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) ve Türk Belçika Ticaret Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Türk İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Sektörü’nün Türkiye ve Dünyadaki Durumu ve Gelecek Hedefleri” konulu seminerde konuşan İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilmaç, inşaat sektörünün son 10 yılda Türkiye ekonomisini ateşleyen sektörlerden biri olduğunu söyledi.

Bilmaç, “İMSAD’ın 2023 yılı inşaat sektörüne yönelik hedefleri inşaat malzemeleri ihracatında 100 milyar dolar, yurtdışı müteahhitlik faaliyetlerinde 100 milyar dolar ve yurt içi müteahhitlik faaliyetlerinde 100 milyar dolar olmak üzere, toplam 300 milyar dolardır” diye konuştu.

İMSAD (İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) ve Türk Belçika Ticaret Derneği işbirliğiyle İstanbul Belçika Konsolosluğu’nda “Türk İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Sektörü’nün Türkiye ve Dünyadaki Durumu ve Gelecek Hedefleri” konulu bir seminer düzenlendi. İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilmaç’ın konuşmacı olarak yer aldığı seminere, Türk Belçika Ticaret Derneği üyelerinin yanı sıra İMSAD ve DEİK Türk-AB İş Konseyi üyeleri, çeşitli ülkelerin konsolosluk ve ticari ataşelik yetkilileri ile firma temsilcileri katıldı.

Türk müteahhitler Çin’den sonra dünya ikincisi…
Konuşmasında, uluslararası inşaat sektörü ile ilgili en önemli yayınlardan biri olan ENR’nin (Engineering News – Record) dünyanın en büyük 225 uluslararası müteahhitlik firmasına sahip ülkeler sıralamasına yer veren İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilmaç, Türkiye’nin 31 firma ile Çin’den sonra dünyada 2. sırada yer aldığını vurguladı.

Bilmaç ayrıca Avrupa’da inşaat sektörüne yön veren CEPMC, Avrupa İnşaat Malzemesi Üreticileri Konseyi üyesi olan İMSAD’ın bugün sanayici firma üyelerinin yanı sıra 23 sektör derneğini de üye profilinde bulundurarak yenilikçi yapısıyla sektörün gelişimi için çalıştığını kaydetti.

Türk inşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olma misyonunu üstlendiğini ifade eden Bilmaç, “2004 yılından bu yana Türkiye’nin inşaat malzemeleri ihracatı 2008 yılında 24,3 milyar dolar ile maksimum seviyeye ulaşmıştır. 2008 yılında krizle birlikte inşaat malzemeleri ihracatı 2009 yılında 16,43 milyar dolara düşmüştür. İMSAD’ın 2023 yılı inşaat sektörüne yönelik hedefleri inşaat malzemeleri ihracatında 100 milyar dolar, yurtdışı müteahhitlik faaliyetlerinde 100 milyar dolar ve yurt içi müteahhitlik faaliyetlerinde 100 milyar dolar olmak üzere toplam 300 milyar dolardır” dedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İnşaat Yasağı Başladı

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak imzasıyla, Kaymakamlıklara ve ilgili kuruluşlara gönderilen genelgede, 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında inşaat uygulamasının başladığı açıklandı. Yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem yapılması istendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir