1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İnşaat Sektöründe Somut Büyüme 2011-2012 Yıllarında Gerçekleşecek

inşaat sektörü, inşaat sektörü 2010, inşaat sektörü 2011, inşaat sektörü 2012, türkiyede konut, türkiyede konut sorunu, inşaat ekipman, inşaat mühendislik teknolojisi, inşaat finansman, dar gelirli aile, toki dar gelirli aile, elazığ depremi, kent yenileme projesi, bina enerji performansı, İnşaat Sektöründe Somut Büyüme 2011-2012 Yıllarında Gerçekleşecek

İZMİR – Soyak Holding üst yöneticisi (CEO) Emre Çamlıbel’in Swissotel’de düzenlenen basın toplasında 2010 yılının inşaat sektörü açısından biraz daha toparlanma yılı olacağını somut büyümenin ise 2011 ve 2012 yıllarında gerçekleşeceğini bildirmiştir.Çamlıbel, Soyak Yapı’nın İzmir’deki projelerine ve hedeflerine de yer vererek ,kısaca inşaat sektörünün durumu hakkındaki görüşlerini aşağıdaki şekilde ifade etmiştir.

Çamlıbel, inşaat sektörünün sıkıntılı bir 2009 yılı yaşadığını , “2010 biraz daha toparlanma yılı olacak. 2011, 2012’den önce somut büyüme, talep artışı görülmeyeceğini düşünüyoruz”dedi.

Sektörde yüzde 1-2’lik büyüme öngördüklerini kaydeden Çamlıbel, şöyle konuştu:

“2009’un son üç ayında ruhsat alınan konut adedinde artış oldu. 2009’un 450 bin konut ruhsatıyla kapanmasını bekliyorduk, bu artışla rakam 500 bin oldu. 2010’da 550 bin konut ruhsatı bekliyoruz. Bu yıl gayrimenkulde, 2006 yılını yakalayacağımızı düşünüyoruz.

Türkiye’de konut sorunu var. Her yıl 600 bin yeni konuta ihtiyaç var. Bunu yapabilecek ekipman, mühendislik teknolojisi var ama sorun finansman. Konut ihtiyacı olanların ancak yüzde 15’i konut alacak finansmana sahip. Türkiye’de tüm paydaşların üzerinde anlaşabileceği bir konut politikası gerekli. TOKİ, dar gelirli aileler için konut üretiyor ama bu yeterli olmuyor. Özel sektörü de bu platforma çekecek konut politikasına ihtiyaç var.”

Çamlıbel, bir gazetecinin, Elazığ’daki depremi hatırlatarak, “İzmir’e özgü kent yenileme projeniz var mı”sorusu üzerine, “Türkiye’de 6 şiddetindeki depremde binada hasar olmaması, can kaybı, yaralı olmaması zor. 2 katlı, yığma binalardan oluşan konut stoğuna sahip Türkiye. Ancak, tek sorun şartnameye uygun inşa edilmeyen binalar değil. Enerji performansına uygun olmayan binalar da sorun. İzmir’de imarlı, altyapılı arsa sıkıntısı yaşanıyor. Bu anlamda uygun arsa bulursak İzmir’de yatırım yapmak istiyoruz”dedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Kapanan Şirketlerin Sayısı Artıyor

Türkiye'de Nisan ayında kurulan şirket sayısında bir önceki aya göre yüzde 12,18 azalış, kapanan şirket sayısında ise yüzde 14,43 artış oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir