1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İnşaat Yasağı Başladı

 İnşaat Yasağı Başladı

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak imzasıyla, Kaymakamlıklara ve ilgili kuruluşlara gönderilen genelgede, 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında inşaat uygulamasının başladığı açıklandı. Yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem yapılması istendi.

Bir turizm kenti olan Muğla il genelinde 15 Mayıs – 15 Ekim 2010 tarihleri arasında inşaat yasağı uygulanacak.

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak imzasıyla, Kaymakamlıklara ve ilgili tüm kuruluşlara gönderilen genelgede, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 18 Mayıs 2010 tarihli genelgesi doğrultusunda, 15 Mayıs—15 Ekim 2010 tarihleri arasında, Muğla il genelinde “İnşaat Yasağı”nın uygulanacağı belirtildi. Genelgede, bu tarihler arasında, konaklama tesislerine, turist hareketinin yoğun olduğu plaj, cadde, park, mesire ve dinlenme yeri, alışveriş merkezi ve eğlence yerleriyle benzeri yerlere yakın inşaatlarda, gürültü, çevreyi kirletme gibi kötü etkisi olan türdeki nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri için “İnşaat Yasağı”nın konulması konusunda, Kaymakamlıklarca ve ilgili tüm kuruluşlarca gerekli duyarlılığın gösterilmesi istendi.

Yasağa uymayanlar hakkında da yasal işlem yapılacağını açıklayan Vali Altıparmak, turizm sektörünün olumsuz yönde etkilenmemesi için, “İnşaat Yasağı”na tüm kişi ve kuruluşların eksiksiz uymalarını ve azami duyarlılık göstermelerini istedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Konutta Saadet Zinciri Teorisi!

Konut piyasası 7 yıldır yükselişte… Geçen 7 yıllık süreçte konut fiyatlarının kimi noktalarda yüzde 500'e varan oranlarda artmış olması ve bu oranı körükleyecek bir enstrüman olarak kira çarpanının da 300'lere dayanması, emlak piyasasında bir “Balon veya saadet zinciri mi oluşuyor?” sorusunu akla getiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir