1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İran’ın Güneyinde 6,2 Şiddetinde Deprem

İran’ın güneyinde önceki gece 6,2 şiddetinde deprem meydana geldi. Yerel saatle 22.12’de meydana gelen depremin merkez üssünün ülkenin güneydoğusundaki Fehrec ilçesine bağlı Hüseyinabad bölgesi olduğu bildirildi. İlk belirlemelere depremde 7 kişi hayatını kaybederken, ölü sayısının artabileceği belirtiliyor.

İran'ın Güneyinde 6,2 Şiddetinde Deprem

İran Deprem Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Dr. Mehdi Zare, Mehr ajansına yaptığı açıklamada depremin Sistan-Belucistan, Kerman ve Yezd eyaletlerinde de hissedildiğini söyledi. Kerman Valisi Neccar da bölgede en çok hasar gören yerlerin Fehrec ilçesine bağlı köyler olduğunu ve meydana gelen göçüklerden 7 kişi hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ayrıca üç köye ulaşım tamamen kapanmış durumda olduğunu belirten yetkililer, ölü sayısının artabileceğini kaydetti. Depremde yaralı sayısı ise şu ana kadar 25 olarak açıklandı.

Deprem bölgesi, 2003 yılında yaklaşık 30 bin kişinin öldüğü depremin yaşandığı tarihi şehir Bem’in yakın olduğu belirtiliyor.

Fars ajansı ise 30’dan fazla köyün harabeye döndüğü depremde, evlerin toprak kerpiçlerden yapılmasının hasar ve can kaybına neden olduğunu aktardı. Sağlık ekiplerinin bölgeye hızla ulaştığı ve çok sayıda ambulans ve doktorun hala teyakkuz halinde bulunduğu bildirildi.

Bölgede oluşan büyük yarıklar ve toprak kaymasının kapattığı köy yollarını araçla aşamayan ekiplerin, saatlerce yürüyerek ancak yaralılara ulaşabildiği kaydedildi.

Fars ajansı, depremin şiddetinin 6,5, merkez üssünün ise Rigan olduğunu bildirdi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir