1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

‘İşçiyi Kovma Zammı Geri Al’ Mesajı

Soğancı “Derhal işten çıkarmaları yasaklayın. İnsanımızın temel ihtiyaçlarına yaptığınız her türlü zammı geri alın. Özelleştirmeleri durdurun” dedi.

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, iktidarı, işten çıkarmaların yasaklanması, insanların temel ihtiyaçlarına yapılan her türlü zammın geri alınması ve özelleştirmelerin durdurulması konusunda uyardıklarını belirterek, “Kapitalist küreselleşmenin krizinin faturasını bu halk ödemeyecektir” dedi.

Bizleri eziyorlar
Soğancı, Makina Mühendisleri Odasının (MMO) 22. Dönem Ankara Şube Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, emperyalizmin politikalarının Türk insanının ve emeğin aleyhine derinleştiği günlerin yaşandığını savunarak, “Kendi krizlerinin çözümünü bizleri ezerek aşmaya çalıştıkları apaçık ortada” diye konuştu.

Dünya Bankası, IMF, AB ve benzeri kuruluşların dayattıkları yapısal uyum ve istikrar programlarıyla “zam ve zulüm” düzeni getirenlere, her sıkıştıklarında faturayı halka kesen siyasi iktidarlara “artık yeter” dediklerini ifade eden Soğancı, şöyle devam etti: “Kapitalist küreselleşme sürecine eklemlenme doğrultusunda IMF ve Dünya Bankası nezdinde karnesi ‘A’ olan AKP’ye ‘dur’ diyoruz. ‘Bu ülke, bu halk sahipsiz değildir’ diyoruz. AKP’yi uyarıyoruz. Yüzünüzü IMF’ye, Dünya Bankasına değil, halkımıza çevirin. Her türlü emperyalist bağımlılık ilişkilerini terk edin. Derhal işten çıkarmaları yasaklayın. İnsanımızın temel ihtiyaçlarına yaptığınız her türlü zammı geri alın. Özelleştirmeleri durdurun. Kapitalist küreselleşmenin krizinin faturasını bu halk ödemeyecektir. Bunu bilin.” Soğancı, TMMOB’un ne olursa olsun ve ne yaşanırsa yaşansın demokratik hak ve taleplerinden vazgeçmeyeceğini söyledi.

Ekonomi can çekişmekte
MMO Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da odanın çalışmaları hakkında bilgi vererek, genel kurulun ekonomik ve sosyal bunalımın ağırlığının arttığı önemli bir konjonktürde gerçekleştiğini kaydetti. Krizle birlikte birçok iş yerinin kapandığı, sadece bir yıl içinde 1,5 milyon kişinin işsiz kaldığı, sanayide işten çıkarılanların sayısının 750 bini bulduğunu ileri süren Koramaz, bu rakamın toplam sanayi istihdamının yüzde 18’ine karşılık geldiğini ifade etti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Ekolojik Evler Dünyanın Geleceğini Kurtaracak

Ekolojik evler ve doğaya dost yapı uygulamaları insanlığın geleceğini kurtarmak için yaygınlaşıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir