1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Işık Okulları İçin Üç Mimar Yarışacak

Işık Okulları İçin Üç Mimar Yarışacak

BESTE ÖNKOL
Yenileme projesi için Türkiye’nin önde gelen mimarlarından Han Tümertekin, Haydar Karabey, Nevzat Sayın’ın çizdiği tasarımlardan biri seçilecek. Yenileme projeleri Feyziye Mektepleri Vakfı’nın internet sitesi üzerinden veli ve öğrencilerinin görüşlerine de açıldı. 2011’de başlanacak yenileme çalışmalarının 2014-2015 eğitim-öğretim yılında tamamlanması hedefleniyor.

Yenileme projesi kapsamında, dış cephede estetik bir bütünlük sağlanacak, var olan yeşil alanlar artırılacak, yaklaşık 1000 kişi kapasiteli bir oditoryum kurulacak ve kapalı spor tesislerinin kapasitesi artırılacak.

Öğrencilere ekolojik tarım deneyimi
400 metre uzunluğunda olan yapıda ön cephenin uzun bir duvarla vurgulanacağını söyleyen Mimar Nevzat Sayın, “Arabalı ve yaya geçişlerde görsel bir etki yaratılacak. Böylece 80 kilometre hızla giden bir araç 30 saniye boyunca bu duvarın önünde olacak” dedi.
Duvarın gürültü bariyeri işlevine dikkat çeken Sayın, “Açık alanlar teneffüs, oyun ve tören alanı ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde organize edilecek. Ayrıca öğrencilerin ekolojik tarım yapabilecekleri bir uygulama bahçesi olacak” dedi.

Sosyal donatılar tatillerde halka açılacak
Mimar Haydar Karabey, “2020 yılında Maslak’ta 1 milyon kişi çalışacak. Okulun sosyal donatılarının yenilenip kısmen de olsa halka açılmasını önerdik. Işık Evi, spor salonu, yüzme havuzu bunlardan birkaçı” dedi.

Oditoryum ve sergi salonlarının da iş çevrelerince kullanılmasını önerdiklerini söyleyen Karabey, “Tatillerde ve akşam saatlerinde ölü yatırım olarak kalan bölümler değendirilmiş olacak. Bu bizim projemizde yer alanlar arasında öne çıkardığımız bölümlerden sadece biri” dedi.

Servisler ve otopark yer altına alınacak
Ağa Han ödüllü mimar Han Tümertekin’in önerdiği projede otopark ve araç trafiği yer altına alınacak. Tümertekin, böylece yeşil alan miktarının artacağını ve öğrencilerin kışın sıcaktan soğuğa çıkarken hastalanmalarının engelleneceğini söyledi. Binaların camla kaplanacağını belirten Tümertekin, camların logo ve reklam çalışmalarında kullabileceğini ve güneş enerjisi sağlayacağını kaydetti. Tümertekin ayrıca, bir rüzgar tribünü ve bilim merkezi yapacaklarını belirtti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir