1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İsrail – Mısır Arasına Yapılan Duvar İnşaatı Hızlanıyor

İsrail – Mısır arasına yapılan duvar inşaatı hızlanıyorİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Mısır sınırına inşa edilmesi öngörülen duvarla ilgili çalışmaların hızlandırılması talimatı verdiği bildirildi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Mısır sınırına inşa edilmesi öngörülen duvarla ilgili çalışmaların hızlandırılması talimatı verdiği bildirildi.

Haaretz gazetesi, Sina’dan İsrail’e kaçak göçmen girişi ile kaçakçılığı önleme amacıyla başlatılan duvar çalışmalarıyla ilgili Netanyahu’nun hızlandırma talimatının, Mısır’da meydana gelen son olayların ardından geldiğine dikkat çekti.

Mısır sınırına yapılan ve bir kısmı elektronik çitten oluşacak olan toplam 250 kilometrelik duvarla ilgili inşaat çalışmaları, kasım ayının sonuna doğru başlamıştı.

Haberde ayrıca, Netanyahu’nun, Mısır’dan doğalgaz sevkıyatı konusunda ileride meydana gelecek problemlere karşı, iki projenin gündeme alınıp hayata geçirilmesini istediği belirtildi.

Bu projelerden ilkinin Gazze yakınlarındaki doğalgaz alanlarının derhal faaliyete geçirilmesi olduğu ve Netanyahu’nun bu konuda Ortadoğu Dörtlüsü’nün Temsilcisi Tony Blair ile görüşerek anlaşmaya vardığı öne sürüldü.

Diğer projenin ise Eylat ve Aşdod limanları arasında, Süveyş Kanalı’na paralel ve “kara köprüsü” olarak işlev görecek bir boru hattı yapılması olduğu belirtildi.

Öte yandan, İsrailli üst düzey bir yetkili, Mısır’daki olaylarla ilgili olarak Haaretz’e yaptığı açıklamada, “Mısır’daki son krizin, geçen 10 yıllık süredeki olayların en önemlisi” olduğunu söyledi. Yetkili, “Barış anlaşmasını korumak için her uygun yolu denemek lazım. Mısır ve Ürdün’le barışı korumakmecburiyetindeyiz” dedi.

Söz konusu yetkili, Mısır’ın geleceğiyle ilgili üç değişik senaryo olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“En olumlu yol, yönetimin düzenli ve aşamalı bir şekilde el değiştirmesidir. Buna şu anda Amerikan yönetimi de destek vermektedir. İkinci bir olasılık, bugünkü Türkiye gibi bir durumun ortaya çıkmasıdır. Üçüncü ve en kötü alternatif ise İran’daki gibi, İslami bir rejimin başa geçmesidir. Bu bölgedeki tüm istikrarı tehdit edeceği gibi, özellikle Filistin yönetiminin de varlığını tehlikeye sokar.”

AA

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir