1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İstanbul Esenyurt’a Cam Minareli Cami Yapılıyor!

Esenyurt’ta inşaatı devam eden Esenkent Hz. Bilal Habeş-i Camii’nin minareleri cam olacak. Esenyurt Belediyesi’nin Esenkent’te yaptırdığı bir cami görenlerin büyük ilgisini çekiyor. Bu yılın ortalarında hizmete açılması planlanan caminin mimarisinin dünyada eşi benzeri bulunmuyor. Mimar Burçak Önsoy tarafından projesi çizilen Hz. Bilal Habeş-i Camii’nin alt katı çarşı olarak hizmet verecek.

belediyenin cam minareli camisi, cam, cam minare, cam minareli cami, cam minareli cami esenyurt, cami, cami kütlesi, çelik-cam-kompozit minare, esenkent cami inşaatı, esenyurt cam minare, esenyurt cami, hz. bilal habeş-i camii, inşaat sektörü, inşaatı, istanbul, istanbul esenyurt, kıble, mihrap, mimar burçak, mimar burçak önsoy, modern inşaat teknolojisi, modern teknoloji, su havuzu

Caminin inşaasında inşaat sektörünün son teknoloji ürünleri kullandı. Modern teknolojinin kullanıldığı inşaatta, cami yan duvarlarında eğik beton perdeler ve çelik-cam-kompozit minare bulunuyor. Cami kütlesinin duvar etkisi yaratmaması için bir dağ gibi kademeli olarak yükselmesi planlandı. Miharabın önünde, dış mekanda içeriye mihrab yanlarındaki camlardan su yansıması olması ve kıblenin vurgulanması için su havuzu konuldu.

Cami yüksekliği otoyol ile zemini aynı olacak şekilde planlandı. Caminin, çelik ve camdan yapılan minaresi de farklı olarak dizayn edildi. Cami teras kotunda cami dernek binası, tuvaletler, cenaze yıkama yeri, morg, şadırvan bulunuyor. Caminin alt katında yer alacak çarşı pazar katında ise galeri bulunuyor. 2 çarşı katı da birbiri ile bağlantılı. Her katta ihtiyaca yetecek kadar tuvaletler mevcut.

Toplam 12 bin metrekare alan üzerine inşa edilen caminin kapalı alanında bin 500 kişi, açık alanında da 2 bin kişi ibadet edecek. Caminin 2 minaresi, 35 metre yükseklikte planlandı. Ana kubbe 18 metre çapında ve 18 metre yüksekliğinde bulunuyor.

Müslim Sarıyar/Haberturk

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İnşaat Sektörü, 2011’den Büyüme ve Ciro Artışı Beklıyor

Insaat Malzemesi Sanayicileri Dernegi (IMSAD), ekonominin nabzini tutan, ekonomik büyümeye yön veren sanayicilerin 2011 yilina …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir