1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İstanbul Ticaret Borsası (İTB) Yeni Hizmet Binası Yapacak!

İstanbul Ticaret Borsası’nın yeni yönetimi işe Unkapanı’na adını veren değirmenin bir zamanlar üzerinde bulunduğu arsaya hizmet binası yaparak başlıyor. Nejat Ekrem Basmacı’nın uzun başkanlığı sırasında kapalılığıyla dikkat çeken İstanbul Ticaret Borsası (İTB), yeni yönetiminde kapılarını basına açtı. Basmacı’nın geçtiğimiz ay istifasından sonra İTB’nin yeni başkanı Attila Sümer ve Meclis Başkanı İslam Ali Kopuz, basın mensuplarıyla borsanın 250 yıllık hizmet binasında bir araya gelerek kurumlarını tanıttı. İTB’nin yıllık 8 milyar TL’lik işlem hacmi gerçekleştirdiğini, tescil ücretlerinden 10 milyon TL geliri olduğunu ve bankalarda nakit 27 milyon TL’si bulunduğunu anlatan Sümer ve Kopuz, Unkapanı’nda bir zamanlar semte adını veren un değirmeninin üzerinde bulunduğu yaklaşık 7 dönümlük arsanın borsanın olduğunu anlattı.

İstanbul Ticaret Borsası (İTB) yeni hizmet binası yapacak!

1500 Öğrenciye Burs
Arsanın üzerinde tarihi yapılar bulunduğunu söyleyen Sümer, “4 dönümüne inşaat yapılabiliyor. Buraya bir hizmet binası yapacağız. Yaklaşık 10 bin üyemizin yararlanabileceği tesisler olsun istiyoruz. İTB’yi buraya taşıyıp, mevcut hizmet binamızı da kültürel faaliyetlerde kullanmak istiyoruz. Nejat Bey, 1. Abdülhamit döneminden kalma eskiden medrese olan bu binayı aslına sadık kalarak koruyarak büyük bir hizmet yaptı” diye konuştu. İTB’nin her yıl 1000’ü üniversite, 500’ü de lise olmak üzere bin 500 öğrenciye burs verdiğini söyleyen Sümer, “TOBB’un yaptığı gibi üyelerimize ucuz maliyetli kredi imkânları sağlamak için bankalarla görüşmelere başladık” dedi.

Basmacı 52 yıllık başkan değilmiş!
İTB’de başkan fotoğraflarının bulunduğu holdeki sıralama kendisinden ‘Menderes’ten beri bütün başbakanları başkan olarak gördü’ diye bahsedilen Basmacı’nın 52 yıllık başkanlığının doğru olmadığını ortaya çıkardı. Basmacı, 1958 yılında değil, 1965 yılında başkan olmuş. 1958 ile 1965 arasında Asım Ak ve Bahri Kınacı başkanlık yapmış. Sümer, “Kendisi hep böyle söylerdi. Biz de saygımızdan bir şey demezdik. 58’de yönetime girmiş” dedi. Bu arada Basmacı’nın Demokrat Parti üyelik belgesi ve Adnan Menderes ile hatıra fotoğrafı da İTB’de bulunuyor.

Seçkin ÜREY/Habertürk

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Tapu Dairelerinde Sıra Eziyeti Bitiyor!

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, tapu işlemlerinde ‘on-line işlem’ uygulamasını hayata geçirdi. Gayrimenkuller üzerinden tüm işlemlerin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir