1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İstanbul Ticaret Odası, 2B’den Ümitli!

Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman özelliğini kaybetmiş alanların satışı ile imara açılmasını planlayan yasa tasarısı sanayici ve tüccarı memnun etti…

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, 2B’nin hukuk dışı uygulamaları, gayri kanuniliği ortadan kaldıracağını ifade etti. Yalçıntaş, yasanın yürürlüğe girmesi ile Hazine’ye 10-15 milyon dolarlık kaynak aktarılabileceğini de vurguladı. 2B olarak adlandırılan orman olmaktan çıkmış alanların satışına imkan veren yasa tasarısı şubat ayında TBMM Genel Kurulu’na gelecek. Yasanın yürürlüğe girmesinin hemen ardından başvuruların alınması bekleniyor.

Türkiye

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir