1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İstanbul’un Çukuru Da Altın!

İstanbul’da madencilik için açılan devasa çukurlar ihaleyle hafriyat alanı haline getiriliyor. Ardından ağaçlandırılıyor. (FOTOĞRAFLAR: MUSTAFA KÜÇÜK / DHA)

Türk Tarım Orman Sendikası, maden çukurlarının ağaçlandırılması işinin İstanbul’a 2 milyar dolar gelir getireceğini ancak işin yavaşlatıldığını iddia etti

Türk Tarım Orman Sendikası (Türk Tarım Orman-Sen), İstanbul Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez ile Orman Genel Müdürü Osman Kahveci hakkında, rehabilite edilmeleri halinde kamuya 2 milyar dolar getiri sağlayacağı öngörülen toprak döküm ihalelelerini ‘geciktirdikleri’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Sendika, Üzmez ve Kahveci’yi ‘toprak döküm ihalelerini iptal etmek’, ‘kaçak dökümlerin önünü açmak’ ve ‘bazı rant çevrelerine yılda 100 milyon liralık haksız gelir sağlamak’la suçladı.

Anayasa’nın 169. maddesi ve 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 16. maddesi gereği, madencilik faaliyetleri nedeniyle İstanbul ormanlarında tahrip edilen 100 bin dönüm büyüklüğünde, 1 milyar metreküp hacmindeki çukurların, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’nce rehabilitasyona tabi tutularak ormanlaştırılması gerekiyor.

Suç duyurusu dilekçesine göre İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü yasa gereği 1996’da bu sahaların rehabilitasyonu amacı ile ‘Toprak Döküm İhaleleri’ne çıkmaya başladı. İhaleler, 2007’nin son çeyreğine kadar ara verilmeden büyük bir hızla sürdürüldü. 2003-2007 arasında bu yolla kamuya 30 milyon dolardan fazla gelir sağlandı. 60 milyon metreküplük çukurlar rehabilite edildi. 25 bin dönüm saha ormanlaştırıldı. İstanbul’un hafriyat depolama sorunu da çözüldü.

Sendikaya göre ihaleler aynı hızla sürdürülseydi çukurlar ağaçlandırılırken kamuya 2 milyar dolar gelir sağlanacaktı. 2008’de, ihale hakkı Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Suç duyurusunda “Şile Orman İşletme’de 18 Şubat 2009’da yapılan ihale ile amaç gün yüzüne çıktı. Bu ihalede esas amaç, Melen Projesi kapsamında DSİ ve İSKİ ile bağlantılı iş yapan firmalara ‘ihale kılıfı’ adı altında bedelli toprak döküm yeri tahsis edilmesidir. Şile’deki toprak döküm işi üç kez ihale edildi. Sonunda ihaleyi Melen Projesi müteahhitlerinden bir şirket kazandı” denildi.

Radikal’in ulaştığı Büyükşehir Belediyesi yetkilisi, iddialarla ilgili metni inceledikten sonra konuyla ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.

Haber: Radikal Gazetesi / Mustafa KÜÇÜK

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir