1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İşte İstanbul’un Altın Arazileri

İşte İstanbul'un Altın Arazileri

Gayrimenkuldeki talep rüzgarı ile yelkenlerini şişiren konut üreticileri her ay 3-4 yeni konut projesini açıklarken, bir yandan da yeni yatırımları için arsa avına çıktı. Büyük proje yapmaya müsait imarlı arsa bulmanın güçlüğü nedeniyle arsa sahiplerinin projelerdeki payı yükseldi. Kat karşılığı oranları yüzde 15-20’lerden yüzde 30-35 seviyesine çıktı. Turyap Arsa satış yetkilisi Rauf Bozok, Boğaziçi’nin öngörünüm bölgeleri gibi kupon yerlerde oranın yüzde 40’lara bile yükseldiğini söyledi.

BİREYLER DE ARAYIŞTA
Bugün’den Selma Şenol’un haberine göre yatırımcıların nakit parası olsa da arsa fiyatının yüksekliği nedeniyle kat karşılığı veya hasılat paylaşımını tercih ettiğini belirten Bozak, bu nedenle kat karşılığı anlaşmalarının payının yüzde 90’ı bulduğunu iddia etti. Bozok “Firmalar parası olsa da kat karşılığı anlaşma yapmayı tercih ediyor. Projelerin doğal ortağı konumundaki arsa sahipleri güçlü, güvenilir bir firma olduğunda satış yapıyor, seçici davranıyor” dedi. Sahibinden. com verilerine göre bireysel yatırımcılarda da arsa talepleri hızlandı.

Nisanda şubata oranla satılan konut sayısı yüzde 42 artarken, arsalarda artış yüzde 100 oldu. Rauf Bozok, belli başlı firmaların en az 100-150 dönüm büyüklüğünde, 900- bin konut yapmaya müsait arsalara baktığını söyledi.Avrupa yakasında metrekare bedelleri 700-800 dolar, Anadolu’da 600 dolardan başlıyor. Sahibinden.com Genel Müdürü Burak Ertaş, bireysel yatırımcıların arsa iştahının da baharla birlikte canlandığını, nisan ayı sonuçlarının bunun göstergesi olduğunu söyledi. Ertaş “Nisanda arsa satışları konuttan bile fazla oldu. Buna karşılık işyeri ve bina sayılarında hafif bir düşüş yaşandı” dedi. Her 3 dakikada bir konut satıldığını belirten Ertaş ortalama 100- 103 bin TL seviyesindeki konutların hızlı satıldığını söyledi.

Nereler tercih ediliyor?
En fazla inşaatın yapıldığı İstanbul’da Avrupa yakasında, Beylikdüzü, Bahçeşehir, Hadımköy, Ispartakule, Kayabaşı, Arnavutköy, Fulya, Çağlayan, Sarıyer, Maslak, Silivri, Çatalca, Esenyurt, Başakşehir ile Anadolu’da Fikirtepe, Beykoz (Zerzavatçı, Örnekköy, Elmalı, Riva, Sancaktepe, Polonezköy), Kurtköy, Tepeören, Ataşehir, Çekmeköy, Şile, Şerifali, Alemdağ, Ağva, Akfırat arsa pazarlıklarının yoğun yapıldığı yerler.

HANGi ŞiRKET ARSA ARIYOR?
Sinpaş İstanbul, Ankara ve Bursa’da, Efektif Gayrimenkul Kağıthane ve çevresinde, Akfen Holding Anadolu yakasında, Kılıç İnşaat, Şerifali, Ataşehir, İçerenköy, Bostancı ve Göztepe’de, Terzioğlu İnşaat İstanbul’un çeşitli yerlerinde, Redevco İstanbul, İzmir, Adana ve Antalya’da, Koç Üniversitesi İstanbul ili Şişli, Beşiktaş, Kağıthane, Sarıyer’de, Fiyapı, İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Kayseri, Bursa, Eskişehir Denizli, Tekirdağ, Samsun, Rize, Adana ve Urfa’da yer arıyor. Ağaoğlu İnşaat halen en fazla arazi stoğu olan firmalardan biri. Fi Yapı da arazi bulmak için Anadolu’yu karış karış dolaşacak bir otobüs aldı, 4 kişilik gezici ofis oluşturdu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir