1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İzmir’de Deniz Ulaşımı Gelişiyor

İzmir'de Deniz Ulaşımı Gelişiyor

İZMİR – İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımının geliştirilmesi ve ulaşımda deniz taşımacılığının payının artırılması kapsamında 2010-2012 yılları arasında 10 yolcu gemisi ve 1 araba vapuru alımına yönelik çalışma yapıldığı, 2012-2013 yıllarını kapsayan ikinci etapta ise 5 yolcu gemisi ve 1 araba vapuru alınmasının planlandığı açıkladı.

İzmir Körfezi’nde çalışacak yeni yolcu gemileri 37-41 metre boy, 10-12 metre genişliğe sahip olacak.

Mevcut yolcu gemileriyle Konak-Bostanlı arasındaki mesafe 18 – 20 dakikada kat edilecek, yolcu iniş-biniş süresiyle beraber sefer ortalama 25 dakikada tamamlanacak.

Mevcut araba vapurlarında 30-35 dakikada tamamlanan sefer süresi, yeni araba vapurları ile 15 dakikaya kadar düşecek.

İskeleler, işletmenin verimliliğini artıracak biçimde yeniden yapılandırılacak. Dalga, rüzgar ve medcezir sakıncalarını ortadan kaldıracak yüzer iskeleler yapılacak; yer ile büyüklükleri, ulaşımda entegrasyon ve işletmenin performansını artıracak şekilde yeniden değerlendirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, belediye mülkiyetindeki 7 gemi, 14 kiralık yolcu gemisi ve belediye mülkiyetindeki 3 araba vapuru ile İzmirlilere deniz ulaşımı hizmeti veriyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İzmir Bayraklı’da “Yeni Kent” Kararı

Önceki gün toplanan Bayraklı Belediye Meclisi İzmir tarihinin en büyük kent yenileme projelerinden birini kabul etti. Fuat Edip Baksı, Cengizhan ve Alpaslan mahallerinde yaklaşık 60 hektarlık alanının kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak belirlenmesine karar verildi. Bu kararla binlerce konut bu kapsamda yıkılarak çok katlı yapılara dönüşecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir