1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İzmir’deki Atıl Bina, Eğitim Merkezine Dönüştürülecek

İzmir'deki Atıl Bina, Eğitim Merkezine Dönüştürülecek

Konak Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ile ilgili hazırlanan protokol, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye ve Engellilere Yaşam ve Özel Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Şencan tarafından imzalandı.

İmza töreninde konuşan Vali Kıraç, engelli çocukların özel ilgi isteyen çocuklar olduğunu, bu nedenle onların hayatını kolaylaştırmak ve becerilerini geliştirmek için özel eğitim verilmesi gerektiğini söyledi.

Nüfusun yüzde 10’unun engelli vatandaşlardan oluştuğunu ifade eden Kıraç, “O açıdan bu çocuklarımıza sağlıklı eğitim desteği vermek için sivil toplum kuruluşlarının, Fikret Bey gibi hayırsever vatandaşlarımızın desteği büyük önem taşıyor” dedi.

Kıraç, protokolle birlikte hayırsever vatandaşlarla eğitim alanında 124. protokolü imzaladıklarını, toplam katkının 170 milyonu aştığını söyledi.

Yapılan protokole göre, Konak Ziya Gökalp İlköğretim Okulunun atıl durumda bulunan 11 derslik binasının otistik çocuklar için eğitim merkezi haline getirileceğini anlatan Kıraç, tadilat ve donanımının tamamlanmasının ardından binanın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teslim alınacağını ve 70 otistik çocuğun burada eğitim göreceğini dile getirdi.

Onarımı üstlenen hayırsever iş adamı Fikret Şencan ise Türkiye’de her 150 çocuktan birinin otistik olduğunu belirterek, “Şehrimizdeyse sayıları binleri bulmasına rağmen 150 çocuğumuza eğitim veriliyor. Diğerleri ya eğitimden mahrum kalıyor ya da normal kurumlara gitmek zorunda kalıyor. Oysa bu çocuklarımızın özel eğitim alması şart. Biz de bu açıdan bir katkı koymak istedik” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Üye ise tadilat çalışmalarının maliyetinin 300 bin lira olduğunu söyledi.

Gazetecilerin e-okul sisteminde yaşanan sorunla ilgili sorusu üzerine, okullara talimat verdiklerini, herhangi bir sıkıntı yaşanmasını beklemediklerini belirterek, “Şimdiye dek ‘yetiştiremedik’ diyen bir okul olmadı” karşılığını verdi.

Konuşmaların ardından okulun tadilatına ilişkin hazırlanan protokol Kıraç, Üye ve Şencan tarafından imzalandı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir