1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İzmirli Genç Patronlar Yatırım İçin Kongo’ya Gidiyor

afrika inşaat pazarı, demokrasi heykeli, fabrika kurmak, genç patronlar, izmir genç işadamları, izmir genç işadamları derneği, izmirli genç patronlar, kongo cumhuriyeti, yenbu inşaat, İzmirli Genç Patronlar Yatırım İçin Kongo'ya Gidiyor

İzmir Genç İşadamları Derneği’nin Afrika pazarına yönelik araştırmaları meyvesini vermeye başladı. Bir grup Dernek üyesi, Kongo Cumhuriyeti’ne fabrika kurmak için harekete geçti.

İZMİR Genç İşadamları Derneği’ne üye 11 işadamı, kurdukları şirketle Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde yatırıma başlıyor. İGİD ve Yenbu Turizm İnşaat Taahhüt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Timuroğlu, ilk Kongo’nun başkenti Kinshasa’da 3 milyon dolara mobilya fabrikası kuracaklarını bildirdi. Ardından işlenmiş kahve ihracatına başlayacaklarını belirten Timuroğlu, “2011’e kadar da palm yağı tesisi kuracağız” dedi.

Mayıs’ta üretime geçecek
İGİD’in davetlisi olarak İzmir’e gelen Demokratik Kongo Cumhuriyeti KOBİ Bakanı Claude Nyamugabo ve Bakan Yardımcısı Nestor Kahimbi ile birlikte çalışmalarını anlatan Timuroğlu, “Bu ülkeden tüm Afrika’ya açılmak istiyoruz. İGİD üyelerinin kurduğu Yenbu şirketi kanalıyla mobilya ve yatak üretimi ile bu ülkeye adım atıyoruz. Türkiye’den 15 usta ve kalifiye eleman götüreceğiz. Yerel işgücü eğitilecek. Tesis Mayıs’ta üretime geçecek. Önce iç pazara satış, daha sonra 9 komşu ülkeye ihracat yapacağız” diye konuştu.

GIDA VE iNŞAAT
Demokratik Kongo’da tarım, gıda ve inşaat sektörlerinde de faaliyet göstereceklerini açıklayan Mehmet Timuroğlu, işlenmiş kahveyi bu ülkeden dünyaya satacaklarını, ülkenin ihtiyaç duyduğu salça ve diğer tarım ürünleri konusunda da girişimlerde bulunacaklarını kaydetti. Timuroğlu, “Şirketimizin başarılı olması halinde diğer Türk yatırımcılar için örnek olacağız. Bu ülkede göreceğimiz kolaylıkları, Türk işadamları ile paylaşacağız” şeklinde konuştu.

BAKAN DAVETİ
Kongo KOBİ Bakanı Nyamugabo ise, ülkelerinde hayal edilebilecek bütün zenginliklerin olduğunu dile getirerek, Türk firmalarını yatırıma davet etti. Nyamugabo, “Afrika bir tabancaya benzetilirse, tetiği de Demokratik Kongo’dur. Kıtanın kalbiyiz. Kazan-kazan temeline dayalı tüm yatırımlara açığız. İGİD’in girişimciliğine ve deneyimine hayranız. İzmirli yatırımcılara ihtiyaç duydukları tüm desteği vereceğiz” dedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir