1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kale Kilit’ten Divriği’ye Hastane

kale kilit, kale kilitleri, sosyal sorumluluk çalışmaları, sosyal sorumluluk, milli eğitim bakanlığı, ilkokul, anadolu ticaret meslek lisesi, madem meslek yüksek okulu, meslek yüksek okulu, divriği devlet hastahanesi, sağlık bakanlığı, kale kilit sivas, sivas kale kilit,  Kale Kilit'ten Divriği'ye Hastane

Kale Kilit Kurucusu ve Onursal Başkanı Sadık Özgür doğduğu topraklara hizmet etmeye devam ederek Divriği’ye hastane yaptırıyor. Kale Kilit Onursal Başkanı Sadık Özgür, doğduğu topraklardaki sosyal sorumluluk çalışmalarını devam ettiriyor.

Sadık Özgür tarafından bugüne kadar yaptırılan ve Milli Eğitim Bakanlığına devredilerek hizmete sokulan İlkokul, Ortaokul, Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve yapımına katkıda bulunulan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Divriği Maden Meslek Yüksek Okulu’nun ardından, T.C. Sağlık Bakanlığı Sadık Özgür Sivas Divriği Devlet Hastanesi’nin de temeli atıldı. T.C. Sağlık Bakanlığı Sadık Özgür Divriği Devlet Hastanesi’nin temel atma törenine, Kale Kilit Onursal Başkanı Sadık Özgür, Kale Kilit Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür, Kale Kilit Yönetim Kurulu Üyesi Sema Gürün, Kale Kilit Yönetim Kurulu Üyesi Güner Acar, Kale Kilit Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Kızıltan, Kale Kilit Genel Müdürü Ali İhsan Yalçın, Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök ve çok sayıda Divriğili katıldı.

PROJE’NİN YAPIMI 2010’DA TAMAMLANACAK
Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokole göre, 2010 yılında yapımı tamamlanarak hizmete girecek olan T.C. Sağlık Bakanlığı Sadık Özgür Divriği Devlet Hastanesi, 21 dönüm alan üzerinde kurulacak ve 96 yatak kapasitesine sahip olacak. Hastanede görev yapacak doktor ve hemşirelerin rahat bir ortamda sosyal yaşamlarını sürdürmeleri için 12 dairelik lojman da tamamlanarak hizmete sunulacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 13 Temmuz 2009’da bugüne kadar gösterdiği özverili, başarılı ve yararlı çalışmalar ve hizmetler dolayısıyla kendisine “Üstün Hizmet Ödülü” verilen Kale Kilit Onursal Başkanı Sadık Özgür, “Bugün hayatımın en heyecanlı, en mutlu gününü yaşıyorum. Divriği’ye yaptığım hizmetlere ilave olarak bir de hastane yaptırmanın mutluluğunu ifade edecek söz bulamıyorum” diyerek mutluluğunu dile getirdi. Kale Kilit Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür, “Sadık Özgür, hayatı boyunca kalite, güven ve garanti ilkelerinden taviz vermeden üretim yapmayı ve kazandıklarını millet için harcamayı ilke edinmiştir. Doğduğu ve büyüdüğü bu toprakların kalkınması, çocukların eğitilmesi için desteklerini esirgemedi, bununla da yetinmeyerek sağlık alanında da hizmet vermek üzere Divriği’ye bir hastane kazandıracak olmaktan Sadık Özgür ve ailesi olarak mutluluk duyuyoruz” dedi. Her işin başının sağlık ve eğitim olduğuna inandıklarını vurgulayan Sedat Özgür, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan ve kazanan herkesin eğitime ve hayır işlerine gönülden yardımcı olmalarını dilediklerini sözlerine ekledi. T.C. Sağlık Bakanlığı Sadık Özgür Divriği Devlet Hastanesi’nin mimari projesi Orson Mimarlık Atölyesi tarafından gerçekleştirildi, inşaatı ise Römer Endüstriyel Tesisler Taahhüt ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılacak.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir