1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kamu Konutlarında Kira Bedelleri Artırıldı

Kamu konutlarında kira bedellerine 15 Ocak’tan itibaren uygulanmak üzere zam yapıldı. Böylece yurt içinde bulunan kamu konutlarından aylık her bir metrekare için kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda 1.10 TL, kalorifersiz konutlarda 1.71 TL, kaloriferli konutlardan ise 2.25 TL kira bedeli alınacak.

Maliye Bakanlığı’nın Milli Emlak Genel Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Kamu Konutları Kanunu kapsamındaki konutların aylık kira bedelleri 15 Ocak 2011’den itibarin uygulanmak üzere, yurt içinde bulunan kamu konutlarından aylık her bir metrekare için kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda 1.10 TL, kalorifersiz konutlarda 1.71 TL, kaloriferli konutlardan ise 2.25 TL kira bedeli alınacak. Belirlenen kira bedellerine ek olarak aylık her bir metrekare için aşağıda belirtilen tutarlarda ilave kira bedeli alınır. Kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılandığı konutlardan 0.20 TL ilave kira bedeli alınacak.

Elektrik ve su bedellerinin tespitinde kurumlarca yapılan gerçek giderlerin dikkate alınarak kullanıcılardan tahsil edilmesi esas olacak; sayaçların ayrılmasının mümkün olmaması nedeniyle elektrik, su ya da her ikisinin de hizmet binası veya fabrika tesislerinden karşılandığı konutlardan, elektrik ve su sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde metrekare başına 0.45 TL, her ikisinin de ayrılmasının mümkün olmaması halinde 0.92 TL ilave kira bedeli alınacak. Konutlarda kullanılan suyun, şehir şebekesi dışında su kaynaklarından (kuyu, artezyen, kaynak suyu vb) karşılanıyor olması halinde metrekare başına 0.23 TL ilave kira bedeli tahsil edilecek.

Yakıtı kurum tarafından tedarik edilen konutlarda; yakıt maliyetlerindeki artışlar dikkate alınarak, 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu kapsamındaki kurum ve kuruluşların yurt içindeki kaloriferli konutlarından, yakıtı kurum tarafından tedarik edilenlerde oturanlardan, her bir metrekare için 15 Ocak 2011 tarihinden itibaren 0.92 TL yakıt bedeli tahsil edilecek. Ancak, kurum ve kuruluşlar, yakıt maliyetlerini dikkate alarak gerekli gördükleri takdirde, bu bedelin üzerinde yakıt bedeli tahsil edebilecek. Ayrıca, yakıtı kurumlarca tedarik edilen kamu konutlarında, ortak kullanım alanlarındaki aydınlatma, elektrik, su, gaz, otomat ve benzeri giderlerin zorunlu nedenlerle kurumlarca karşılanıyor olması halinde, bu giderler karşılığında kira ve yakıt bedellerine ek olarak her bir metrekare başına 15 Ocak 2011 tarihinden itibaren 0.09 TL tahsil edilecek.

Kira bedellerinin hesaplanmasında Tebliğde belirtilen kira birim bedellerine 294 sıra no.lu Milli Emlak Genel Tebliğinde belirtilen esaslar uygulanmak suretiyle aylık kira bedelleri hesaplanacak.(ANKA)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

“Saltanat” Yıkılırsa Kerpiç de Depreme Dayanır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ depreminden sonra verdiği demeçte ölüm ve yaralanmaların nedeni, geleneksel mimari tarz ve inşaat malzemesi olarak kullanılan kerpiçtir, dedi. Fatura ağır olmuştur dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir