1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kapadokya’da İnşaat Moloz Kirliliği

Kapadokya'da İnşaat Moloz Kirliliği

Dünyanın 8. harikası olarak kabul edilen peribacalarının bulunduğu Kapadokya bölgesinde yaşanan çevre kirliliği dikkat çekiyor. Bölgede peribacaları kenarına ve vadilere dökülen inşaat molozları çirkin görüntüler oluşturuyor.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan ve UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras Listesi’ne alınan Kapadokya’da, bazı yerlerdeki çevre kirliliği tehdit oluşturuyor. Turistlerin en çok ziyaret ettikleri merkezlerden biri olan Uçhisar beldesi Çevizlibağ mevkiindeki peribacaları arasına dökülen inşaat molozları, bölgenin korunmasındaki zaafları ortaya koydu.

Peribacalarının korunması için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, konuyla ilgili araştırma yaptıklarını ve molozları döken kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağını söyledi. Belediye olarak çevrenin korunmasına ve temizliğine büyük önem verdiklerini vurgulayan Süslü, buna karşın bazı duyarsız vatandaşların bu gibi davranışlarda bulunabildiklerini kaydetti. Süslü, “Bu konuda vatandaşlarımıza da büyük sorumluluklar düşüyor. Lütfen bu davranışlarda bulunan insanları

bizlere bildirsinler. Her zaman her alanda belediye çalışanlarını bulundurmamız mümkün değil. Tespit edilen bu inşaat molozlarını en kısa sürede oradan kaldıracağız ve bu konuda vatandaşlarımızı daha da bilinçlendirmek için çalışmalar yapacağız” dedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir