1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kapıcı Daireleri İçin Yasa Teklifi

TBMM – TBMM Başkanlığına sunulan teklif, İmar Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu Kanununda değişiklik yapılmasını öngörüyor. Teklife göre, kapıcıların oturacağı konutlar, en az brüt 60 metrekare ve yerden en az 50 santimetre yüksekte olacak. İmar Kanununda, kapıcıların oturacağı konutların brüt 40 metrekareyi geçmemesi yer alıyor.

Kapıcı Daireleri İçin Yasa Teklifi

Teklifle, Kat Malikleri Kurulunun salt çoğunluğunun kararıyla sözleşmeleri herhangi bir nedenle feshedilen ya da sona eren kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçiler ile dışarıdan atanan yöneticiler, kendilerine bu görevleri nedeniyle bir yer tahsis edilmişse, bu yerleri 3 ay içinde boşaltacak. Bu süre içinde boşaltılmayan yerler, yöneticinin veya kat maliklerinden herhangi birinin başvurusu üzerine, tebligata lüzum kalmadan mahalli mülki amirlerin kararıyla iki hafta içinde zabıta tarafından boşalttırılacak.

Teklifin gerekçesinde, Türkiye’de konut kapıcılığı yapan 300 bin kişi bulunduğu belirtilerek, ”Çoğu kapıcı dairesi tek odadan ibarettir. Kapıcı aileleri, havasız, güneş görmeyen, rutubetli bodrum katlarında büyük sıkıntı çekmekte, ciddi sağlık sorunlarıyla boğuşmaktadır. İmar yönetmeliklerine uygun yapılmayan konutlar, kanalizasyon boruları, kalorifer geçişleri, su tesisatı, boru ve kablo gibi tehlike oluşturan malzemelerle adeta dekor edilmektedir” denildi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir