1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kasımpaşa’daki Tuzambarı Mimarlık Ödülü Kazandı!

Kasımpaşa'daki Tuzambarı Mimarlık Ödülü Kazandı!

KASIMPAŞA’da 170 yıllık tarihi Tuzambarı, yapılan restorasyon çalışması ile yepyeni bir görünüme kavuştu. TMMOB Mimarlar Odası tarafından Mimar Sinan anısına düzenlenen Ulusal Mimarlık Sergisi ve ödülleri’nde tarihi Tuzambarı, Yapı Dalı Koruma-Yaşatma Basan Ödülü’ne layık görüldü. Bu yıl 12’ncisi düzenlenen ödül, Türkiye’nin mimarlık alanındaki en prestijli ödülü olarak biliniyor. Tuzambarı’nın restorasyon projesi, Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık Ofisi’nin gerçekleştirdiği en sıradışı projelerden biri olma özelliği taşıyor.

TUZ, ALKOL DEPOSUYDU
Geçmişi Osmanlı dönemine dayanan, Cumhuriyet döneminde ise uzun yıllar Tekel tarafından tuz, alkol ve tütün deposu olarak kullanılan yapının tarihi taş dokusu korunarak 160 kişinin çalıştığı bir alan yaratıldı. 7 ay süren restorasyon kapsamında Tuzambarı’na zarar vermeden 170 yıllık kiri özel kimyasallarla temizlendi. 4 ayrı galeriden oluşan yapı içinde iletişimin kesintisiz bir şekilde devam etmesi için galeriler çelik köprülerle birbirine bağlandı. Yapının asli dokusunun korunması için zamana direnecek, klasik bir alan yaratıldı.

ÖZEL KİMYASAL KULLANILDI
Tuzambarı’nın dekorasyonu sırasında orjinal halinin korunması için kozmetik ya da dekoratif unsurlardan kaçınıldı. Özel kimyasallarla temizlenen mekan, yeni çehresiyle kültür çalışmalarında kullanılacak.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir