1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Katar’daki Dev Projeye Dome Mimarlık İmzası

Katar'daki Dev Projeye Dome Mimarlık İmzası

İSTANBUL (İHA) – Dome Mimarlık’ın mimari tasarımını üstlendiği 350 milyon Katar Riyali (78 milyon euro) mal olacak dev projeyi; Optimal Proje Yönetim firması yönetiminde AL-Hasan Grup ve Al Markiya Spor Kulübü birlikte gerçekleştirecek.

Al Markhiya Caddesi’ndeki 52 bin metrekare spor kulübü arazisi üzerine inşa edilecek olan projede, sportif ve turistik amaçlı süper lüks bir otel’in yanı sıra, içerisinde alışveriş merkezleri, düğün ve toplantı salonları ile sağlık merkezi yer alıyor.

Projenin tasarımını yapan Dome Mimarlık Mimarı Murat Yılmaz, 320 yataklı süper lüks otel ile diğer komplekslerin tasarımlarını gerçekleştirerek, böylesine büyük bir projede yer almış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Projenin dizaynlarının hazırlarken dünyanın birçok yerinden gelecek olan sporcuların ve diğer konukların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yerel, bölgesel ve uluslar arası etkenleri göz önünde bulundurduk. Zira proje tasarımlarımızda Katar’ın yerel statüsünden esinlenmiş olup,
doğaya özgü yapıların ve Doha’nın örnek çevre gereksinimlerini de göz önünde bulundurduk” dedi.

Türk şirketlerinin yurtdışında birçok başarılı proje gerçekleştirdiğine işaret eden Mimar Murat Yılmaz, Katar’da inşa edilecek olan projenin de bunlardan biri olduğunu sözlerine ekledi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Antalya’da İnşaat Yasağına Müteahhitler’den Tepki

İnşaat müteahhitleri bugün başlayıp 15 Ekim 2010'a kadar devam edecek inşaat yasağına tepki gösterdi. Yasağın tüm şehri kapsamasına tepki gösteren müteahhitler, turizm sektörü için kendilerinin kurban edildiğini savundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir