1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kayıp Yabancıların Gayrimenkulleri Araştırılıyor

banka gayrimenkul, borsa gayrimenkul, borsada vergi, doğrudan yabancı yatırımlar kanunu, gayrimenkul, gayrimenkul alım satım, gayrimenkul değerleme, gayrimenkul satış, gayrimenkul satışı, gayrimenkul sermaye, gayrimenkul türkiye, gayrimenkul vergisi, gerçek gayrimenkul, hisse senedi vergi, kontrol edilen yabancı kurum, ortak gayrimenkul, sermaye avansı, spk gayrimenkul, toprak gayrimenkul, türkiyede yabancı sermaye, yabancı bankalar, yabancı borsa, yabancı firmalar, yabancı fon, yabancı kredi, yabancı mallar, yabancı nedir, yabancı ortak, yabancı sermaye, yabancı sermaye nedir, yabancı sermayeli şirket, yabancı sermayeli şirketler, yabancı şirket, yabancı şirketler, yabancı ülke, yabancı yatırım, yabancı yatırımcı, yabancı yatırımlar, yatırım gayrimenkul, yatırımcı nedir, yerli gayrimenkul, yerli yabancı,Kayıp Yabancıların Gayrimenkulleri Araştırılıyor

ANTALYA – Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Antalya’da 20 binin üzerinde yerleşik yaşayan yabancı bulunduğunu, bunlardan çoğunun da gayri menkulü olduğunu söyledi. Zaman zaman yabancıların ve mirasçılarının sahte belgelerle aldatıldığını ifade eden Mat, ölen veya kayıp olup da haber alınamayan, mirasçısı bulunmayan yabancıların gayrimenkullerinin tespit edilmesi için çalışma yaptıklarını belirtti.

Mat, şunları kaydetti:

”Alanya Kaymakamlığı ile yaptığımız görüşmelerde ilçede 22 binin üzerinde yerleşik yabancı yaşadığını öğrendik. Milletler Arası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkındaki Kanunun miras ile ilgili maddesinde, (Miras ölenin millî hukukuna tabidir. Türkiye’de bulunan taşınmazlar hakkında Türk hukuku uygulanır. Mirasın açılması sebeplerine, iktisabına ve taksimine ilişkin hükümler terekenin bulunduğu ülke hukukuna tabidir. Türkiye’de bulunan mirasçısız tereke devlete kalır) diyor.

Ülkemizde gayrimenkul alan yabancıların mirası konusunda da sıkıntılar yaşanıyor. Gerçekte ölen veya kayıp ya da kendisinden haber alınamayan, öldüğü tespit edilemeyen veya ülkeyi terk eden kişilerin gayrimenkullerine, hiç bir hak sahibi olmayan kişiler tarafından sahiplenilerek rant elde ediliyor. Veya sahte ölüme bağlı tasarruf belgeleri veya usulüne uygun düzenlenmeyen sahte belgelerle, sahte vekaletnamelerle sahiplenme girişimleri gün geçtikte artıyor.”

Bu tür hileli yollarla, ölen veya kayıp olan, mirasçısı bulunmayan bir çok yabancının mirasının devlete geçmesi gerekirken, başkalarının eline geçtiğini anlatan Mat, bu tür olayların yaşanmaması için pilot bölge çalışması başlattıklarını ve Alanya’yı pilot bölge seçtiklerini bildirdi.

Gerekli tedbirlerin alınmasın için çalışma yapacaklarına işaret eden Mat, yerleşik yaşayan yabancıların yoğun olduğu ilçede, ölen veya kayıp olan, mirasçısı bulunmayan yabancıların gayrimenkullerini belirleyeceklerini söyledi.

Mat, Alanya’da başarılı sonuçlar alınırsa, yine yabancıların yoğun yaşadığı Kaş ilçesi ve Kalkan beldesinde de aynı çalışmanın yapılacağını, buralardan da olumlu sonuçlar alınması halinde, çalışmayı Maliye Bakanlığı’na sunacaklarını ve Türkiye geneline uygulanmasına katkı yapacaklarını belirtti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Sivas TOKİ’lerde Geri Sayım

Sivas'ta TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlar için yapılacak konutlara müracaat tarihleri belli oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir