1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kazakistan’dan 40 Milyar Dolarlık Yatırım

ASTANA – Kazakistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Aset Issekeshev, Kazakistan’ın gündeminde bulunan 34 yatırım projesi için 40 milyar dolar harcama yapılacağını bildirdi. İtalya, Fransa, Güney Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve ABD ile yatırım projeleri ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Issekeshev, ”Kazakistan açısından hayati öneme sahip 34 yatırım projesinden bir kısmını bu yıl içinde uygulamaya başlayacaktır” dedi.

Kazakistan'dan 40 Milyar Dolarlık Yatırım

Kazakistan ekonomisinde yabancı yatırımcıların büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Issekeshev, yabancı yatırımcıların ülkelerinde daha rahat çalışması için yeni düzenlemelerin yapılacağını açıkladı.

Issekeshev’in bildirdiğine göre yabancı yatırımcılar önümüzdeki dönemde, gümrük vergilerinde kolaylıklarla karşılaşacak, ham madde ve donanımlarını temin konusunda ithalat yapmaları kolaylaştırılacak. Vergiden muaf tutulan özel ekonomik bölgelere yatırımcı çekilmeye çalışılacak ve burada yatırım imkanları artırılacak. Arazi hibesi, alt yapı imkanları devlet tarafından sağlanacak. Kazakistan hükümeti yetişmiş kalifiye elemanların yabancı yatırımcılarla birlikte ülkeye girişinin önündeki engelleri de kaldıracak.

Büyük ölçekli yabancı yatırımcıları ülkeye çekmeyi istediklerini anlatan Issekeshev, bu tür yatırımların yürütülmesi için de bağımsız bir komisyon oluşturulacağını açıkladı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir