1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kazakistan’dan Mutlu Döndüler

Kazakistandan Mutlu Döndüler

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu ile Türkiye İhracat Meclisi organizasyonuyla Astana’da düzenlenen Kazak-Türk İş Forumu’na katılan Egeli işadamları 100 milyon dolarlık anlaşma yaptı.

TÜRKİYE İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve Türkiye İhracat Meclisi (TİM) organizasyonuyla düzenlenen Kazak-Türk İş Forumu, Egeli işadamları için çok verimli geçti. Ticarette hedefin 5 yılda 10 milyar dolar olarak öngörüldüğü Kazakistan’da, Türk heyetinin yaptığı 400 milyon dolarlık anlaşmanın yüzde 25’ini Egeli işadamları paylaştı.

Görüşmeler başarılı

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, 150 kişilik heyetin 45’inin mermer, mobilya, tekstil, makine, inşaat, tarım, nakliyat, temizlik ürünleri, otomotiv, boya sanayi ve kimya sektörlerinde faaliyet gösteren Egeli sanayicilerden oluştuğunu belirterek, “Çok başarılı görüşmeler yaptık” dedi.

Büyük yatırımlar

İzmirli Doğu Zebah Nakliyat Başkanı Ahmet Muz:

Astana’ya 13 milyon dolarlık yatırım yaparak hazır beton santrali ve mıcır işletmesi kuracak. Yatırıma 3 ay içinde başlanması planlanıyor.

Fonmersan Mermer’in Başkanı Hakkı Arslan:

Kazakistan’a 2 milyon dolarlık yatırım kararı aldı. Arslan, Kazak ortağıyla birlikte toplam 5 milyon dolarlık bir mermer tesisi kuracak.

Muğla Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Çobanlar Mermer Yönetim Kurulu Üyesi Sami Çoban:

Astana’da bir firmaya distribütörlük verdi. Çoban, ilk etapta, 1 milyon dolarlık satış yaptı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir