1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kiralar Yüzde Otuz Düşecek

Kiralar Yüzde Otuz Düşecek

Batı Karadeniz Emlakçılar Derneği Başkanı Ahmet Otluoğlu, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Düzce’de hayata geçirdiği uygulamalar sayesinde kira fiyatlarının 250 liraya kadar düşeceğini söyledi. Özellikle Mayıs, Haziran aylarında fiyatlarda yüzde 30 civarında indirim olacağını dile getiren Otluoğlu, bu durumdan lüks konutların da etkileneceğini vurguladı.

MEMURA YARAYACAK
Düşen kira fiyatlarının memura yarayacağını belirten Otluoğlu, Düzce’deki kalıcı memur sayısının artacağını söyleyerek “Bundan 3, 4 sene önce Düzce’de kira fiyatları çok yüksekti. Bunun sebebi konut ile ilgili arz talep dengesinin çok iyi oturmamasıydı. Düzce nüfusuna hitab eden bir konut sayısı sözkonusu değildi. Şimdi TOKİ konutları hayata geçtikten sonra kira fiyatlarında ciddi oranda düşüş beklenmekte. Yani insanlar 250 – 300 liraya kiralık konut bulabilecek. Buda bölgenin istihdamını ve memur potansiyelini arttıracak.

Memur Düzce’de 600 lira yerine 250 liraya kiralık konut bulursa buraya gelmek isteyecek. Düzce o zaman memurların rahat edebileceği, ataması gerçekleştiğinde itiraz etmeyeceği bir şehir haline gelecek. Memur kalıcı olunca bürokratik anlamda önemli mesafeler alınacak ve bu durum kalkınmaya önemli katkılar sağlayacak” şeklinde açıklama yaptı.

YÜZDE 30 DÜŞÜŞ BEKLENİYOR
Otluoğlu özellikle Mayıs ve Haziran aylarında kira fiyatlarında yüzde 30’a varan düşüşü beklendiğini ifade ederek “Konutlara taşınma sezonu ilkbaharda başlar. Özellikle Mayıs, Haziran aylarında kira fiyatları yüzde 30 düşecek. Buda orantılı olarak en lüks konuta kadar yansıyacak. Bundan sonra Düzce’de TOKİ’nin daha fazla proje uygulaması piyasaya zarar verir. Nedeni şu; Dar gelirliye konut yapımını destekliyoruz ama TOKİ’nin her tip konuta Düzce piyasasında girmesine sıcak bakmıyoruz” dedi.

Düzce Damla

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Kira ve Taksidi Aynı Anda Ödeme Dönemine Son

İnşaat sektörü, peşinat ve taksit gibi ödemeleri evin tesliminde başlatan yeni bir sistemi hayata geçirmeyi planlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir