1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kırgızistan, Kazakistan’a Toprak Kiralıyor

Kırgızistan, Kazakistan'a toprak kiralıyor

BİŞKEK – Meclis genel kurulunda, bugün hükümet tarafından sunulan Kazakistan’a toprak kiralanmasını öngören yasa tasarısı görüşüldü. Tartışmaların ardından Kazakistan’a, Kırgızistan’ın Issık Göl eyaleti Issık Göl ilçesinde 58 hektarlık arazinin 49 yıl süreyle kiraya verilmesi büyük çoğunlukla kabul edildi.

İki ülke hükümetleri arasında, Issık Göl ilçesinde Kazaklar tarafından tatil merkezlerin inşaatını öngören bir anlaşma, 4 Temmuz 2006’da Astana’da imzalanmıştı. İktidardaki Ak Jol Halk Partisi milletvekili Zulkabira Bekenova, Kazakistan’a toprak kiralanmasını Kırgızistan yasalarına aykırı bulmadığını, aksine ülkeye yabancı yatırımı çekmek için atılmış bir adım olarak değerlendirdiğini söyledi.

Kırgızistan geçen yıllarda Kazakistan’a, Sovyetler döneminde Kazakistan tarafından inşa edilen KazGU, Avtomobilist ve Saamal adlı otelleri vermişti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir