1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kış Oyunları’na Ev Sahipliği Yapan Tesisler Kiralanamaz!

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, “Tesisleri yapıp birilerine kiraya vermek gibi durumumuz şu an söz konusu değil

ERZURUM’DAKİ KIŞ OYUNLARI TESİSLERİ
-GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ ÇİNTIMAR:
-“ÜCRETİ MUKABİLİNDE BÜTÜN DÜNYA ÜLKELERİNİN İLİMİZDE KAMP YAPMASI, ORGANİZASYON YAPMASI, İKİLİ ORTAK KAMPLARIN YAPILMASI BİZİ MUTLU EDER”

ERZURUM (A.A) – 08.02.2011 – Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, kentte bulunan Kış Oyunları tesisleriyle ilgili, “Ücreti mukabilinde bütün dünya ülkelerinin ilimizde kamp yapması, organizasyon yapması, ikili ortak kampların yapılması bizi mutlu eder” dedi.

Çintımar, AA muhabirine, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na ev sahipliği yapan tesislerin kullanımıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Rusya ve İran’dan kış oyunları tesislerinin kullanımı konusunda taleplerin bulunduğunu ifade eden Çintımar, şunları kaydetti:

“Yurt dışından tesislerimizde kamp yapmak isteyen bütün dünya ülkelerinem tesislerimiz açık. Herkes kampa gelebilir. Ücreti mukabilinde bütün dünya ülkelerinin ilimizde kamp yapması, organizasyon yapması, ikili ortak kampların yapılması bizi mutlu eder. Bununla ilgili Genel Müdürlüğümüze başvurular var. Ben

İran’dan gelen heyetle görüştüm. Onlara da her türlü desteği vereceğimizi taahhüt ettim. Devletin yapmış olduğu bu tesisler, ülkemizin tanıtımında, kendi sporcumuzun yetişmesinde ve dünya sporuna hizmet etmesi açısından her zaman açık olacaktır.”

-RUSYA’NIN KIŞ OYUNLARI TESİSLERİYLE İLGİLİ TALEBİ-
Çintımar, tesislerin kiralanması konusunda Rusya’nın Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

“Rusya’nın böyle bir talebi Gençlik Spor Genel Müdürlüğümüze olmuş

Fakat Genel Müdürümüz Yunus Akgül’ün ifadesiyle; (Biz tesislerimizi kimseye kiralamıyoruz veya vermiyoruz). İkili kamp, ortak kamp yapmak isterlerse veya kendileri sadece kamp yapmak isterlerse bu süre içerisinde, diğer gelen ülkelere veya kendi kulüplerimize nasıl saat tahsis ediyorsak onların da bu şekildeki
tahsislerle kamp yapmalarını sağlamaya çalışırız. Bundan da mutlu oluruz.

Tesisleri yapıp birilerine kiraya vermek gibi durumumuz şu an söz konusu değil.”

-KIŞ SPORLARININ GELİŞİMİ-
Erzurum’da kış sporlarının gelişimi için mevcut projeleri yürüteceklerini dile getiren Çintımar, “Yeni sporcular için gece gündüz durmadan antrenörlerimizle birlikte var olan çalışmalarımızı biraz daha güçlendirerek devam edeceğiz. 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, olimpiyada giden yolda önemli bir basamaktı. Bu basamağı çok sağlam çıktık” dedi.

Çintımar, ebeveynlerin çocuklarını spora daha fazla yönlendirmesi gerektiğini kaydederek, “Anne ve babalar çocuklarını spora göndersin. Erzurum halkı bizi zorlasın. Bize bu konuda talepte bulunsun. Aksaklıklarımız da varsa bunları mutlaka bize bildirsin. Biz de daha iyi bir şekilde hizmet edebilelim.

Bundan sonra bütün Erzurumlular’ın spor salonlarını doldurması gerekiyor” diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Çintımar, kış sporlarının gelişimi için tesislerde çocuklara yönelik kamp ve organizasyonlar düzenlemeyi hedeflediklerini ve Erzurum’un bütün çocuklarını kış sporlarında eğitime tabi tutacaklarını söyledi.

Çintımar ayrıca, tesislerde personel ihtiyacının oluşması halinde turizm ve otelcilik mezunu olanları almayı planladıklarını, güvenlik konusunda da noter huzurunda kurayla çekiliş yapıp görevlendirme yapmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

AA

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir