1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Konut Sektöründe Kriz Yok, Alıcıya Bayram Var

yeşil inşaat, yeşil kundura,beylikdüzü innovia projesi, innovia projesi, yeşil inşaat innovia, yeşil inşaat innovia projesi, emlak kralı, emlak kralı donal trump, trump tower, trump tower projesi, yeşil plaza, Konut Sektöründe Kriz Yok, Alıcıya Bayram Var

Mustafa Yeşil’in Yeşil Kundura’nın başına getirmek için ABD’de eğitime gönderdiği oğlu Engin Yeşil, Türkiye’ye döndüğünde farklı iş alanlarına yatırım yaptı. Lensten köpek mamaları dağıtımına farklı işler yaptı, 2007 yılında da Yeşil İnşaat’ı kurdu. Son günlerde Beylikdüzü’ndeki Innovia projesiyle gündemde olan Engin Yeşil, 10 Ocak’ta projenin üçüncü faz satışına başladıklarını ve 9 günde 1.000 konut sattıklarını söyledi.

Krizde doğru proje, doğru fiyat ve ödeme imkanlarıyla satış yaptıklarını kaydeden Yeşil, emlak kralı Donald Trump’la da anlaştı. 3 yıl içinde Levent’te bir Trump Towers projesi hayata geçirilecek. Konutta kriz olmadığını da vurgulayan Yeşil, “Kriz yok, imkan var konut sektöründe. İnşaat malzemeleri fiyatları düştü, şirketler kârlarını minimize ettiler, konut alan kazanıyor. Alıcıya bayram var” dedi

İSTANBUL’DA ÖZEL HAYATA MÜDAHALE EDİLİYOR
Engin Yeşil’in 2006’da gerçekleştirdiği evliliği basına uzun süre konu olmuştu. Hintli işadamının kızıyla kısa süren evliliğinden sonra magazin basınının ilgisinden kurtulamayan Engin Yeşil, bu konuda oldukça dertli. “Size İstanbul mu New York mu desem? Nerede yaşamak istiyorsunuz?” soruma, “New York. İstanbul’da özel hayata müdahale var, hiç saygı gösterilmiyor. Amerika’da magazine düşenler sinema oyuncuları filan. İşadamları düşmüyor… Burada paparazziler kimle yemek yediğinizi takip ediyor. Bu bana çok saçma geliyor” yanıtını veriyor.

Engin Yeşil, Yeşil İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı. 2 yıl önce aramızdan ayrılan Yeşil Kundura Sanayi A.Ş.’nin sahibi Mustafa Yeşil’in oğlu. Amerika’da eğitim gören, halen Amerika’da 4 şirketi olan Engin Yeşil, Türkiye’deki inşaat şirketini 2007 yılında kurdu. Ekonomik krizde yatırımlarına devam etti, Beylikdüzü’ndeki Innovia adlı projesiyle dikkat çeken Engin Yeşil, yakında farklı inşaat projelerine de imza atacak. Topkapı’daki Yeşil Plaza’da konuştuk Engin Yeşil’le.

Babanız Mustafa Yeşil’in kurduğu Yeşil Kundura’nın başına geçmek üzere eğitim almak için Amerika’ya gitmiş, uzun yıllar da dönmemişsiniz. Ayakkabı sektörü size yakın gelmedi mi?

17 yaşında ABD’ye üniversiteye gittim. Florida Üniversitesi’nde finans okudum. Sonra Türkiye’ye gelip Yeşil Kundura’nın başına geçecektim… Ama ben 23 yaşında Amerika’da arkadaşımla şirket kurdum.

4 telekom şirketi var

Dönmek mi istemediniz Türkiye’ye?

Evet. O yıllarda Türkiye’de yapacak fazla bir şey yoktu. 1986 yılıydı. Lens Express adlı bir şirket kurduk. Arkadaşımın apartman dairesinde kurmuştuk şirketi. 20 bin dolar sermaye koymuştum. Bu şirketi 1996’da sattım. Çok başarılı bir iş oldu. Halen günde 80 bin lens satılıyor şirkette. 1994 yılında telekom işine girdim. O işi yaparken de kedi köpek mamaları ve ilaçları dağıtan bir şirket daha kurdum. O şirket de çok başarılı oldu. Bu şirketlerin hepsi borsaya kote. 350-400 milyon dolarlık şirketler. Bu arada telekom işim devam ediyor. Telekom alanında 4 şirketim var.

Sizin bir ayağınız hâlâ Amerika’da o zaman…

Miami’de oturuyorum. Sık sık gidip geliyorum.

23 yaşında Amerika’da kalmak için farklı iş deneyimleri peşinde koşarken babanız bu duruma ne dedi?

Babam bana hiçbir zaman ’Yapma’ demedi. Kendim bir şeyler yapmak istiyordum. Babam da bunu anladı. İlk iş girişimim macera gibi başlamıştı ama tutunca kendime güvenim geldi. Yeşil Kundura dışında hayatımda kendi başıma iş yapabileceğimi düşündüm. Sonuçta insan bir şeyi aklına koyunca yapar, bu o işi ne kadar istediğinize bağlı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İstanbul’da “Sıfır Faizle” 3 Bin 350 Daire

Yeşil İnşaat, İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan tamamı 5 etap ve 14 bin konuttan oluşan Innovia Projesi'nde 3. etabın satışına başladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir