1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Konya Bilim Merkezi’nin Temeli Atılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak TÜBİTAK destekli Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi’nin yapım ihalesinin sonucu belli oldu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TÜBİTAK tarafından desteklenen Türkiye’nin İlk Bilim Merkezi’nin Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde 99 bin 347 metrekarelik bir arazi üzerinde yapılacağını söyledi.

Konya Bilim Merkezi

Konya Bilim Merkezi’nde ana bina, gözlemevi ve planetaryum olmak üzere toplam 26 bin 248 metrekarelik kapalı, betonarme ve çelik karkas inşaat yapılacağını kaydeden Başkan Akyürek, Konya Bilim Merkezi’nin açık-kapalı sergi alanları, çevre tasarımı ile Türkiye’de bu kapsamda yapılacak ilk örnek olması açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

Konya Bilim Merkezi’nin üç yaş üstü okul öncesi çocuklar, tüm öğrenciler ve öğretmenler öncelikli olmak üzere her yaştan farklı birikime sahip kişilere hitap edeceğini vurgulayan Başkan Akyürek, “Konya Bilim Merkezi, araştırmacı, yenilikçi ve özgüven sahibi bireylerin yetiştiği bilgi toplumunun oluşmasına katkıda bulunacaktır.

Konya’nın gelecekteki vizyonunu da ilgilendiren Bilim Merkezi’nin Konya’ya kazandırılmasında Konya’daki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri arasındaki işbirliği etkin rol oynamıştır. Katkıları devam eden tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan “Bilim Merkezi İnşaat Yapım İhalesi”ne 9 istekli teklif vermişti. İhale komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda en avantajlı teklif sahibi olan “Komyapı Hazırbeton Prefabrik İnş. Tah. San. Tic. AŞ – Ünüvar İnş. San. ve Tic. AŞ – Atlas İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. Ortak Girişimi” ile Konya Büyükşehir Belediyesi arasında sözleşme imzalandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK arasında yapılan proje sözleşmesi doğrultusunda inşaatın projelendirilmesi ve yapımı işi Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, sergilerin ve eğitim programlarının temini de TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilecek. Konya Bilim Merkezi’nin, 2013 yılında hizmet vermeye başlaması planlanıyor

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir