1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Konya’da İşçi Talebi Artıyor

Konya'da İşçi Talebi Artıyor

Konya’da 2010 yılının ilk 4 ayında firmaların işçi taleplerinde geçen yılın aynı dönemine göre önemli bir artış olduğu, iş başvurularında ise azalma yaşandığı bildirildi.

İşkur Konya İl Müdürü Tahsin Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılının ilk 4 aylık döneminde il müdürlüğüne 363’ü özürlü, 16’sı hükümlü olmak üzere toplam 7 bin 597 kişinin iş başvurusu yaptığını, geçen yılın aynı döneminde ise bu rakamın 9 bin 737 olarak gerçekleştiğini söyledi.

İşkur’a işsizlerin yanı sıra daha iyi şartlarda çalışmak isteyenlerin de başvurduğunu anlatan Güven, “Şu anda 37 bin 215 kayıtlı kişi iş bulmak için bekliyor. Bunların 36 bin 373’ü gerçek işsizdir. Kalan 4 bin kişi de daha iyi şartlarda iş arayanları kapsıyor” diye konuştu.

Geçen yılın ilk 4 aylık dönemi ile bu yılın aynı dönemini kıyasladıklarında iş arayanların sayısında yüzde 22 azalma olduğunu ifade eden Güven, en çok ilkokul mezunlarının iş aradığını söyledi.

En çok iş arayan grubun 25-29 yaş aralığındaki kişilerden oluştuğunu dile getiren Güven, şunları kaydetti:

“Ocak ayından bugüne kadar İşkur olarak 810 kişiyi işe yerleştirdik. Geçen yılın ilk 4 ayına göre işçi talebinde yüzde 50’lik bir artış söz konusu. 2010 yılın ilk 4 ayında İşkur’dan

1040 işçi talep edildi. Geçen yıla aynı döneminde ise bu sayı 694 olarak gerçekleşmişti. Bu durum iş piyasasında bir gelişmenin, silkinmenin ve ilerlemenin olduğunu gösterir. Geçen seneye göre işe yerleştirme de yüzde 1,25 artışı yakaladık.”

İŞSİZLİĞİN SEBEBİ VASIFSIZ ELEMAN
İşsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması konusunda çeşitli çalışmalar yapıldığını bildiren Güven, işsizliğin en önemli nedenlerinden birinin vasıfsızlık olduğunu, hatta vasıflı olanlarda bile bir vasıf eksikliği olduğunu düşündüklerini belirtti. Güven, işsizliği bitirmek amacıyla Konya’da istihdam garantili kurslar açtıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Hem istihdam garantili kurslar var hem de piyasanın ihtiyaç duyduğunu tahmin ettiğimiz mesleklerde kurslar açıyoruz. Özürlülere ve hükümlülere yönelik kurslar açıyoruz. Ayrıca ekonomik sıkıntıların meydana geldiği durumlarda uyguladığımız bir konu var. Toplum Yararına Çalışma Programı ile insanlara geçici sürelerle işler temin etmeye çalışıyoruz. Bu konuda en fazla çalışma yapan yer Konya diyebiliriz. Biz 144 projeyi imzaladık. Konya’dan başka 144 proje uygulayan başka bir il olduğunu sanmıyorum. İnsanlara kısa dönem çalışma imkanı sağlayacak staj programları uyguluyoruz.”

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir