1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kordon’a Yeni Otel ve Rezidans Yapılacak

İzmir şehir merkezinde son yıllarda arda arda hizmete giren otellere bir yenisi daha eklenecek. Birinci Kordon’daki 8 katlı Yapı Kredi Bankası’nın bitişik iki binası otel ve rezidans olacak. Yapı Kredi Bankası, Cumhuriyet Bulvarı ile Gazi Bulvarı’nın kesiştiği köşede bulunan binaları 22 milyon 100 bin TL karşılığında İstanbullu işadamı Mustafa Çüngüşlügil’e sattı. İstanbul’da ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde başta akaryakıt istasyonları olmak üzere değişik yatırımları bulunan Çüngüşlügil’in binayı otel ve rezidans olarak değerlendirmeyi düşündüğü öğrenildi.

Kordon'a Yeni Otel ve Rezidans Yapılacak

İzmir’in en güzel ve kıymetli yerlerinden birinde yer alan binalar 1138 metrekarelik bir arsa üzerine oturuyor. İki binanın 8400 metrekare kapalı alanı var. Binaların toplam 43 metre de denize(Birinci Kordon) cephesi bulunuyor. Emlakçıların binaya yaklaşık 22 milyon 500 bin TL’lik bir değer biçtiği vurgulandı.

Bu yıl içinde başlayacak
Yapı Kredi Bankası yetkilileri Kordon’daki binanın bir süredir atıl durumda beklediğini belirterek, “Burayı sermayeye yani nakte çevirmek istedik. Bunun için satışa çıkardık. Bir ekspertiz raporu hazırlattık. Bu rapor üzerinden çeşitli teklifler aldık. Binaya hemen hemen hemen ekspertiz raporundaki rakamlara çok yakın bir değerden alıcı bulduk ve geçen haftalarda satışı gerçekleştirdik” dedi.

Binanın yeni sahibi İstanbullu işadamı Mustafa Çüngüşlügil de hemen fizibilite çalışması başlattıklarını belirterek şöyle konuştu: “İzmir’de önemli bir yatırım yapmak istiyoruz. Kordon’da bir otel ve rezidans yapmayı planlıyoruz. Çalışmaları başlattık. İncelelemelerimiz devam ediyor. Fakat fazla sürmeyecek. Bu yıl içinde mutlaka başlamayı planlıyoruz. Umarız İzmir ve bizim için hayırlı olur.”

Binaların özellikleri
lİki bitişik arsa üzerine oturmuş birleşik iki ofis binasından oluşuyor.

– İki binanın da hem Birinci Kordon’a(Atatürk Bulvarı) hem de İkinci Kordon’a(Cumhuriyet Bulvarı) cephesi bulunuyor.

-Bu iki bina da birbirleri ile bağlantılı 8’er kattan oluşuyor(Giriş katı+ 1 asma kat+6 normal kat)

-Binalar 78 nolu pafta, 974 nolu ada ve 7 ile 11 nolu parseller üzerinde yer alıyor.

-Binanın oturduğu toplam arsa alanı 1138 metrekare.

-İki binanın toplam kapalı alanı 8400 metrekare. 7 nolu parsel üzerinde bulunan bina 3700 metrekare, 11 nolu parsel üzerinde bulana ina ise 4700 metrekare kapalı alana sahip.

-Yedi nolu parsel üzerinde bulunan binanın 17 metrekare, 11 nolu parsel üzerinde bulunan binanın ise 26 metre Körfez(deniz) cephesi bulunuyor. Binalar toplam 43 metre Körfez(deniz) cepheli. Kordon, Cumhuriyet Bulvarı ve Gazi Bulvarı cephelerinin toplamı ise 114 metreyi buluyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir