1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kültür ve Turizm Bakanlığı Küçültülüyor

anadolu medeniyetleri, anadolu medeniyetleri müzesi, ankara anadolu medeniyetleri, ankara anadolu medeniyetleri müzesi, antalya müzesi, ayasofya müzesi, aydın müzesi, içişleri bakanlığı, il kültür ve turizm müdürlüklei, il özel idare, istanbul arkeoloji, istanbul arkeoloji müzesi, istanbul ayasofya müzesi, istanbul türk ve islam eserleri müzesi, kapadokya müzesi, kültür bakanlığı, kültür ve turizm bakanlığı, kütüphane, meclis başkanlığı, mevlana müzesi, milli eğitim komisyonu, müze, tasarı, taşra kuruluşları, turizm bakanlığı, türk ve islam eserleri müzesi, van müzesi, yasa tasarısı

Hükümet, önceki yasama döneminde tartışmalara neden olduğu için sonuçlandırılamayan, müze ve kütüphaneleri özel idarelere ve belediyelere devretmeyi, il kültür ve turizm müdürlüklerini de kapatmayı öngören tasarıyı bu dönem Meclis’ten geçirmeyi hedefliyor. Tasarı yasalaşırsa, 5 bin 849 personel de İçişleri Bakanlığı’na bağlanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Bazı Taşra Kuruluşlarının İl Özel İdareleri ve Belediyelere Devredilmesine Dair Yasa Tasarısı, geçen ay Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Daha evvel 2006’da Meclis’e sunulan fakat yasalaşmayan tasarı, bugün TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşülecek. Tasarı özetle şu düzenlemeleri içeriyor:

Bazıları merkezde kalacak il, ilçe ve beldelerde bulunan müze, kütüphane, kültür merkezi, danışma bürosu, güzel sanatlar galerilerinin, etkili ve verimli biçimde sunulması amacıyla belediye sınırları içinde belediyelere, bünyesinde arkeolojik eser bulunduran müzeler ile il halk kütüphaneleri, il özel idarelerine devredilecek. Kültür ve il turizm müdürlükleri kapatılacak. Müze ve yazma eser kütüphaneleri merkeze bağlanacak. Ulusal nitelikli müze başkanlığı teşkilatı kurulacak, bakanlıkta kalması öngörülen müze müdürlükleri buraya bağlanacak.

Teşkilata bağlanacak müzeler

Müze Başkanlığı Teşkilatı’na bağlanması öngörülen müzeler şunlar:
Ankara Anadolu Medeniyetleri, Antalya, Aydın, Bodrum, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul Arkeoloji, İstanbul Ayasofya, İstanbul Topkapı Sarayı, İstanbul Türk ve İslam Eserleri, İzmir, Kapadokya, Mevlana, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon ve Van müze başkanlıkları.

Haber: Hürriyet Gazetesi / Umut ERDEM

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müdürleri Sınıfta Kaldı

Müdürler Sınıfta Kaldı Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul’daki müzelerine atayacak müdür bulamıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir