1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Libya Hızlı Büyüyecek Yerimizi Önceden Aldık

 Libya Hızlı Büyüyecek Yerimizi Önceden Aldık

Açılışını geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan’ın yaptığı Trablus’daki Radisson Al Mahary Oteli’ni yapan Summa Grubu ülkede 200 milyon dolarlık yatırıma imza attı. Bu projenin de sigortasını üstlenen brokerlik şirketi Martin&Martin, yatırım potansiyelini görerek Libya ofisini açtı. Şirket havaalanı, tüp geçit, otoyol, demiryolu, boru hattı, enerji gibi büyük projelerde riski teminat altına alma tarafında yer alıyor.

Martin&Martin Yönetim Kurulu Başkanı Can Ateş kapalı ekonomiden sıyrılmaya başlayan ve özelleştirmelerin başladığı Libya Hükümeti’nin 40 milyar dolarlık yatırımı projelendirmeye başlandığını söyledi.

‘Türkiye’ye olan ilgi arttı’
Libya’nın önde gelen işadamları ve bürokrasi dünyasından isimlerin katıldığı basın toplantısında konuşan Ateş, “Türklerin 2009 ve 2010 yılında ülkede kazandığı taahhüt işlerinin toplamının 6 milyar doları aştığını” söyledi. Başbakan Erdoğan’ın geçen yıl Davos’ta yaptığı “one minute” çıkışından sonra bölgede Türklerin popülaritesinin arttığını anlatan Ateş şunları söyledi:

“Ülkede yatırımlar büyüyeceği için bölgede sigorta yatırımları da artacak, yerimizi önceden aldık. Bu ofis bütün Kuzey Afrika operasyonlarını da yönetecek. Türk yatırımcıların yurtdışı yatırımlarına eş zamanlı olarak eşlik etmek istiyoruz. Libya özellikle inşaat ve enerji sektörlerindeki kuruluşların son dönemde ilgi odağı. Şirket olarak dünyada risk yönetimini üstlendiğimiz varlıkların toplam değeri 20 milyar doları geçti” dedi.

Döviz rezervi 125 milyar dolar
Martin&Martin’in Trablus ofisi açılışına katılan Büyükelçi Levent Şahinkaya, Libya’nın Türk yatırımcılarla rafineri, altın, turizm ve tarım alanında ortak yatırım arayışı olduğunu söyledi. Şahinkaya, “İlişkiler altın çağını yaşıyor. Libya’nın 125 milyar dolarlık döviz rezervi var. Büyük yatırımlara hazırlanıyorlar” dedi.

‘İkiz Kuleler bitti AVM inşaatı sürüyor’
Libya’ya turizm alanında ilk Türk yatırımını gerçekleştiren Ankaralı Summa İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora ise yaptığı konuşmada, 45 milyon dolara mal olan 700 yataklı Radisson Blu Otel’in Libya’daki turizm yatırımları için öncü rol üstleneceğini söyledi. Libya’da, Kuzey Afrika’nın en yüksek binası olan 34 katlı ‘Bulayla İkiz Kuleleri’ni de tamamladıklarını anlatan Bora içinde otel, rezidans, alışveriş merkezinin olacağı 30 milyon euro’luk kompleksin inşaatının ise sürdüğünü söyledi.

Kaynak: Milliyet Gazetesi
Haber Sahibi: Songül Hatısaru

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Başkent’e Yeni Okullar Yapılıyor

Ankara İl Özel İdaresi İmar ve Bayındırlık Daire Başkanlığı tarafından daha önce duyurusu yapılarak ihaleye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir