1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Libya’da İş Yapan Müteahhide Teminat Mektubu Müjdesi

 Libya'da İş Yapan Müteahhide Teminat Mektubu Müjdesi

Libya’da faaliyet gösteren Türk inşaat şirketlerinin en büyük problemi, Türk bankalarından alınan teminatların kabul edilmemesi. Ülke hükümeti, Türkiye’den sadece Arap Türk Bankası’ndan (A&T Bank) alınan teminatları geçerli sayıyor.

Ancak A&T Bank’ın sermayesi, büyük projeler yürüten müteahhitlere teminat vermeye yeterli olmuyor. Bu sebeple Türk müteahhitler teminat mektuplarını ancak Avrupa bankaları üzerinden kabul ettirebiliyor. Bu da yüzde 2 oranında komisyon ödemelerine yol açıyor. Libyan Foreign Bank Genel Müdürü Mohamed Najib Hmida El-Jamal, Türk bankalarının teminat mektuplarının da kabul edilmesi konusunda bir çalışma yürütüldüğünü açıkladı. Buna göre ilk aşamada Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankalarının teminatları kabul edilecek. İkinci aşamada da özel bankalara hak tanınacak. El-Jamal, Türkiye’de A&T Bank’ın sermayesinin yükseltilmesi halinde de problemin önemli ölçüde aşılabileceğini bildirdi. Libyan Foreign Bank, temelleri 1977’de atılan A&T Bank’ın yüzde 62,37’sinin de sahibi. Diğer ortaklar arasında ise Türkiye İş Bankası, Ziraat Bankası ve Kuwait Investment Bank bulunuyor.

Türkiye’ye ekonominin henüz dışarı kapalıyken gelme cesareti gösterdiklerini dile getiren Mohamed Najib Hmida El-Jamal, ortak banka projesini, Türkiye ve Arap ülkeleri arasında ortak köprü oluşturma amacıyla hayata geçirdiklerini kaydetti. İlk ortaklarının İş Bankası ve Anadolubank olduğunu hatırlatan El-Jamal, 2001 krizinde Merkez Bankası’na önemli miktarda nakit desteği sağladıklarını aktardı. Artık Türkiye’deki bankacılık sektörünün çok büyüdüğünü vurgulayan Libyalı yönetici, 240 milyon liralık sermayenin çok yetersiz kaldığını, bunu artırarak şubeleşmeye gideceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Zaman Gazetesi
Haber Sahibi: Serkan Şahin

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Başkent’e Yeni Okullar Yapılıyor

Ankara İl Özel İdaresi İmar ve Bayındırlık Daire Başkanlığı tarafından daha önce duyurusu yapılarak ihaleye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir