1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Londra, 6 Noktada Olimpik Taaruza Geçiyor

Londra, 6 Noktada Olimpik Taaruza Geçiyor

Londra Kalkınma Ajansı (The London Development Agency – LDA), 2012 Olimpiyat Oyunlarını ağırlayacak olan Olimpik Park’ı çevreleyen çöküntü bölgelerini, altı farklı kamusal projeyle dönüştürmeyi planlıyor.

“Mültimilyarlık” bir yatırım alanı olan Olimpik Park’a, 15 dakikalık yürüme mesafesinde, “tehlikeli”, “atıl” ve “terk edilmiş” alanlar bulunmasının yarattığı endişeyle LDA, 6 farklı kamusal alanda, 12.4 milyon poundu (yaklaşık 30 milyon lira) bulan bir dönüşüm projesine girişti.

Olimpik Park’ın çevresinde yapılması planlanan 6 saçak projeye, LDA’nın 27 Ocak 2010 Çarşamba günü gerçekleşecek yönetim kurulu toplantısında kaynak aktarılmasına oybirliğiyle karar verildi.

LDA ayrıca, Hackney Wick ile Fish Island’da kamusal alanın iyileştirilmesine ve Three Mills Green ile Olimpik Park arasında da yeni bağlantıların oluşturulmasına kaynak sağlayacak. Son olarak, saçak alanlar arasında kamusal sanat projelerine yer verilmesi planlanıyor.

Bu proje vesilesiyle, çoktandır beklenen Olimpik Park miras planını ayrıntılandıran bir plan başvurusu yapılması da düşünülüyor.

LDA’nın kaynak ve performans grup yöneticisi Andrew Travers, “2010 Olimpiyat Oyunları’nın, doğu Londra’ya gerçek ve kalıcı faydalar sağlayacağı, baştan beri Londra’nın olimpik vizyonunun merkezinde yer alıyordu” diyor.

Travers proje alanına ilişkin şu açıklamalarda bulunuyor:

“Olimpik Park’ı çevreleyen saçak alanlar, Olimpik zonla çevre yerleşimler arasında fiziksel bir bariyer görevi görüyor. Bu bölge; çevreyle zayıf bağlantılar, ciddi fiziksel ayrışmalar, yürüyüş ve bisiklete binmek için güvenli olmayan bir ortam, terk edilmiş veya atıl alanlar, düşük kalitede geçici yeni yerleşimler olarak tanımlanabilir.”

“Yeşil ışık yakılan” projeler arasında, Stratford şehir merkezi için Studio Egret West’in tasarladığı kamusal alan ve ulaşım projeleri yer alıyor.

Camlin Lonsdale ise Hackney Marsh’ın peyzaj düzenlemesi için açılan tasarımı yarışmasının galibi oldu.

Allies & Morrison’ın tasarladığı kuleAllies & Morrison’un olimpik canlanmanın yaşanacağı Stratford için tasarladığı 36 katlı kule kurulca onaylandı.

Şimdiden işe koyulan Studio Egret West ve Camlin Lonsdale’in dışında dönüşüm projelerinde, Ajans’ın proje heyetine seçilecek mimarlar görev alacak.

LDA’nın aday olarak belirlediği 19 tasarım firması geçtiğimiz günlerde, Leyton High Road’un dönüşümü için fikirleri alınmak üzere görüşmeye çağrıldı. LDA’nın proje heyeti listesinde Aedas, Mecanoo, Maccreanor Lavington ve de Rijke Marsh Morgan gibi uluslararası firmalar bulunuyor.

Parkın 2012’den sonraki kullanımı içinse, Sydney Olimpik Park’ını da tasarlamış olan, ABD’li peyzaj mimarlık ofisi Hargreaves Associates proje geliştirecek.

Haber, Building Design’dan derlenmiştir.

Haber: yapi.com.tr / Amber EROYAN

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ’den Tarihi Yapıların Restorasyonuna Kredi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), tarihi yapıların bakımı ve restorasyonu için kredi başvurularını 19 Nisan’da kabul edecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir