1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Majidi Mall’un Yüzde 80’lik Bölümü Türk Markalarını Taşıyor

Vakko’dan İpekyol’a, Kiğılı’dan LCW’ye kadar Türk moda markalarının Erbil ve Süleymaniye’de yer alan Majidi Mall ve Family Mall’da açtıkları mağazalarda son 1 ayda ulaştığı cirolar şaşırttı…

İpekyol’un patronu Yalçın Ayaydın, “En pahalı ürünümüz kürkler 10 günde tükendi, cirolar Türkiye’deki en yüksek performanslı mağazalarla yarışır hale geldi” dedi. Perakendeciler ise başta Süleymaniye olmak üzere Irak’ın tamamı için mağaza planı yapmaya başladı.

Bir dönem adı sadece savaş ve iç karışıklıklarla anılan Irak’ın kapısını Türkler açtı, halk Türk perakendecisini ihya etti. Irak’a Erbil’den giriş yapan Vakko, İpekyol, Kiğılı ve LC Waikiki gibi Türkiye’nin önde gelen moda perakendecileri, kısa sürede ulaştıkları yüksek cirolar nedeniyle Süleymaniye’ye de mağazalar açmak için harekete geçti. Majidi Mall’dan sonra Family Mall da açılalı henüz 1 ay olmasına rağmen, Türk markalarının sağladıkları cirolar, planlarını altüst etti. Kiralama ve yönetimini Jones Lang LaSalle’ın üstlendiği alışveriş merkezinde mağaza açan İpekyol’un patronu Yalçın Ayaydın, 1 ay içinde Erbil’deki mağazada Türkiye’de Adana, Gaziantep gibi çok başarılı sonuçlar aldıkları şehirlerle aynı performansa ulaştıklarına dikkat çekerek, “Şimdiden Kuzey Irak’ta yeni mağaza planları yapmaya başladık. 6-7 ay içinde Süleymaniye’ye de bir mağaza açmayı planlıyoruz” dedi.

Özellikle Cumartesi-Pazar günleri Erbil’deki mağazada büyük yoğunluk yaşadıklarını vurgulayan Ayaydın, “Bu sezon en pahalı ürünümüz olan, fiyatı 1.000 TL’nin üzerindeki kürklerimiz, mağazaya gittiği gibi bitti. Erbil halkı para harcamaktan kaçınmıyor” diye konuştu. Erbil’deki ciro performansının beklentilerinin çok üzerine çıktığını aktaran Ayaydın, şehrin diğer Türk moda markaları için de önemli bir pazar haline geldiğini söyledi.

Kiğılı: Irak’ta 2-3 yıl içinde ciddi bir büyüme öngörüyoruz

Erbil’de mağaza açan Kiğılı’nın sahibi Abdullah Kiğılı da şehirde açtıkları mağazanın 1 ay içinde ulaştığı performanstan çok memnun olduğunu belirterek, “Planlarımız sadece Kuzey Irak’la da sınırlı değil. 2-3 yıl içinde Irak’ın tamamında ciddi bir büyüme öngörüyoruz” dedi. Kuzey Iraklılar’ın Kiğılı markasına yoğun bir ilgisinin olduğunu, hatta birçok ünlü yabancı markanın da önüne geçtiklerini vurgulayan Kiğılı, “Güneydoğu’daki mağazalarımıza Kuzey Irak’tan gelen çok müşterimiz vardı. Bunun da etkisiyle Erbil’de mağaza açınca büyük talep gördük” diye konuştu. Kiğılı, Kuzey Iraklılar’ın en çok takım elbise, kaban ve gömlek satın aldığını da ifade etti.

‘AVM’lerde yer kalmadı, yenisini açtık’

Kuzey Irak’ta Erbil’de Hewa Grup tarafından yapılan ve 68 bin metrekare kiralanabilir alanı olan Majidi Mall’un yüzde 80’lik bölümü Türk markalarını taşıyor. Ülkede Türk markalarına yoğun ilgi olduğunu söyleyen Hewa Grup Yönetim Kurulu Başkanı Haro Ahmet Kadire, “Alışveriş merkezimizde de yoğun talep var ama yerimiz kalmadı. Bu nedenle merkezin iki kat büyüğünü bu kez Süleymaniye’de inşa etmeye başladık. Daha şimdiden bu alışveriş merkezine de Türk tekstil markaları yoğun ilgi görmeye başladı” dedi. Irak’ın üst gelir grubunun yoğun ilgi gösterdiği markaların başında İpekyol’un geldiğini belirten Kadire, İpekyol mağazası önünde şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Ayaydın ile poz verdi.

H&M uyardı, ihraç fazlası % 95 azaldı

H&M’in birkaç ay önce Türkiye’deki ilk mağazasını açmasıyla ihraç fazlasında H&M cazibesi ortadan kalktı. Pazara girişinden önce tedarikçileriyle bilgilendirme toplantıları yapan marka, denetimlerini de sıklaştırdı. Böylece ihraç fazlası ürün satışındaki düşüş yüzde 95 oldu. H&M Türkiye yönetimi, dünya genelindeki tedarikçilerle büyük hacimli anlaşmalar yaptıklarına dikkat çekerken, olumsuz bir durumda cezadan sözleşme iptaline kadar varan yaptırımlar uyguladıklarını açıkladı. Öte yandan Türkiye’de satılan ihraç fazlası ürünler, sadece ‘Made in Turkey’ etiketli değil. Bangladeş ve Kore gibi çeşitli ülkelerde üretilen H&M ürünleri de Türkiye’de bulunuyor, hatta ihraç fazlası ürünler bazen mağazalardan daha yüksek fiyata satılıyor. H&M Türkiye’ye Sonbahar-Kış koleksiyonuyla girdi. Asıl denetimlerin sıkılaştırılması ise İlkbahar-Yaz sezonunu etkiledi. Yani artık adresler belli, Forum İstanbul ve İstinye Park’taki mağazalar has be has H&M mağazaları.

Zengin Ortadoğulu’yu lüks otelde konaklatıp, alışverişini kaptırmayacak

En sık örnekleri ABD’de görülen ‘outlet kasabası’ konseptini Türkiye’ye getirmek için önce AVM’sini açan, yılbaşında kongre merkezi ile otel projesini hayata geçiren ve ‘The World of Via/Port’u yaratan Via, gözünü alışveriş için Dubai, Paris, New York gibi merkezlere giden zengin turistleri İstanbul’a taşımaya dikti. Via Hotel’in bir katı ‘Via Club Lounge’ olarak 1.4 milyon dolarlık yatırımla ‘lüks suit’ odalarla donatılırken, bu odalarda kalanlara Via/Port’taki indirimlere ek olarak yüzde 20 özel indirimle alışveriş fırsatı da sunulacak. Açılış nedeniyle bu kattaki oda fiyatları 140 ile 1.500 euro arasında belirlenirken özellikle kalabalık aileleriyle dolaşan zengin Ortadoğulu turistler hedefleniyor.

Club Lounge katının 1 Şubat itibarıyla hizmet vereceğini ama şimdiden Avrupa’dan rezervasyonlar almaya başladıklarını söyleyen Via/Port ve Via Hotel Genel Koordinatörü Tayfun Döşkaya, “Bu kat özellikle yaz döneminde aileleriyle hem tatil hem de alışverişe gelen Ortadoğulular için çok önemli olacak. Bu kattaki lüks suitte kalanlara özel asistan tahsis edilecek. Odalarda Bulgari ürünleri kullanılacak, özel yastık menüsü sunulacak” diye konuştu.

Otel için 3 yabancı yarışıyor

Katta 450 m2’lik 2 tane de kral dairesi bulunduğunu aktaran Döşkaya, “Otel açılmadan önce Adana, Gaziantep, Diyarbakır gibi yerli müşterinin talebi çoktu. Otelimiz de açıldıktan sonra hem yerli hem yabancı müşteriler rahatça alışveriş yapabilecek” diye konuştu. Özel Shopping tour’ları organize ettiklerini de hatırlatan Döşkaya, “Alışverişe gelen yabancının yüzde 15’lik payını yüzde 30’a çıkaracağız” dedi.

Via/Port’a gelen ziyaretçi sayısı günlük 40 bin ile 65 bin arasında değişirken en çok yabancı ziyaretçi Ortadoğu, Avrupa ve ABD’den geliyor. Otelin işletmesi için büyük bir ilgi olduğunu belirten Döşkaya, Intercontinental, Hilton ve Marriott’un son 3’e kaldığını, birkaç hafta içinde oteli işletecek grubun belli olacağını söyledi.

Tayfun Döşkaya, AVM ile otel arasında bir ‘sadakat programı’ da başlatacaklarını belirterek, “Mart’ta bu sistem devreye girecek” dedi.

Tayfun Döşkaya, ‘Via’yı tam bir outlet kasabası haline getirdiklerini belirterek, “Bu çatı altında 187 mağaza, 40 food court, 3 bin m2 SPA, 10 bin m2 kongre merkezi ve otelimiz var” dedi.

Joker, 2010’u yüzde 45 büyümeyle kapattı

BEBEK ve çocuklara yönelik zengin ürün yelpazesi ve marka çeşidiyle hizmet veren Joker mağaza zincirleri 2010 yılını yüzde 45 büyümeyle kapattı. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Antalya ve Samsun’da olmak üzere 9 şehirde yaklaşık 29 bin metrekare alana sahip Joker mağazaları ve 26 Jokerland eğlence parklarıyla hizmet verdiklerini söyleyen Joker Pazarlama Müdürü Hasan Erendemir, geçen yıl mevcut mağazalarına 8 adet daha eklediklerini ve istikrarlı büyümelerini sürdürdüklerini açıkladı. Bu yıl da yatırım ve büyüme kararlarını uygulamaya devam edeceklerine dikkat çeken Erendemir, “Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan konseptimizle bebek araç ve gereçleri, oyuncak, tekstil ve eğlenceyi aynı çatı altında sunuyor olmamız bize sektörde bir farklılık kazandırıyor” dedi.

İlk 2 bin çocuğa eğlence bileti

KAYSERİ Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 13 Şubat’a kadar geçerli olacak etkinlikler kapsamında karnesini gösteren ilk 2 bin çocuğa Starpark’tan eğlence bileti hediye ediyor. Ayrıca AVM’de sömestir tatili boyunca ücretsiz olarak tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek.

Yeni trend ‘icra ihaleleri’nden alım yapmak

TÜRKİYE’DE satılmayı bekleyen ve satış tarihi belli olan 50 bin adet ihale olduğunu, toplamı 20 milyar TL’yi bulan pazardaki dosyaların fiyatının ise 20 TL ile 120 milyon TL arasında değiştiğini biliyor muydunuz? Artık insanlar, menkul, gayrimenkul ve çeşitli taşıt alımlarını icra ihaleleriyle yapmaya başlayınca bu alan da başlı başına bir ‘iş alanı’ haline geldi. Bu trendi takip edenlerden biri de ‘icraihalem.com’. Bu siteden dükkandan otele, otomobilden tekneye hatta tavuğa kadar hem ilginç hem de uygun fiyatlı ürünler bulmak mümkün…

Hem mobil kupon tasarlatıyor hem yayınlatıyor

DİJİTAL pazarlama platformu ‘ceptenkazan.com’ sayesinde firmalar mobil kuponlarını tasarlayıp sosyal medyada yayınlayabiliyor ve kampanyalarını yönetebiliyor. Platforma üye olan tüketiciler de bu mobil kuponları ücretsiz olarak cep telefonlarına indirerek, firmaların satış noktalarında ilgili kampanyadan anında yararlanıyor. Ceptenkazan.com’dan mobil kupon kampanyası kullanan firmalar arasında Teknosa, Beta, Ulusoy, Doğan Burda, Nordsee bulunuyor. Platformun Facebook uygulaması ilk ayda 100 bine yakın aktif ziyaretçiye ulaşmış bile…

Vatan/Hale Tüzün

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ’den Yüzde 35 Erken Ödeme İndirimi!

TOKİ, yeni yıla 3 iyi haber ile girdi. Şehit ailelerine verilen faizsiz konut kredisi ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir