1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Marble’da İstanbul’dan Sonra Çin Tehlikesi

Marble'da İstanbul'dan Sonra Çin Tehlikesi

Bu yıl fuarda yerini alan firmaların hemen hemen hepsinin siparişler alarak fuardan ayrıldığına dikkat çeken sektör temsilcileri, Marble’da alanın ihtiyaca yanıt vermediğini söyledi. Çin’de düzenlenen Xiamen Fuarı’nın katılımcı sayısı bakımından Marble’ı geçerek 2’nci sırayı kaptığına dikkat çeken sektör temsilcileri, Gaziemir’de yapılması planlanan fuar alanına gelecek yıl mutlaka taşınılması gerektiğini vurguladı.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, dünyanın en büyük mermer fuarlarından biri olan ve 24-27 Mart’ta Kültürpark Uluslararası Fuar Alanı’nda açılan Marble Fuarı’nın son gününde fuar ve sektörle ilgili DHA’ya değerlendirmelerde bulundu. Erdinç, Türkiye’nin rezervleri elinde bulundurması bakımından mermerde 1 numara olduğunu vurguladı.

Erdinç, fuarın tek kelimeyle mükemmel geçtiğini, katılımcılardan sipariş almayan firma sayısının yok denilecek düzeyde olduğunu anlatırken, “Önceden sadece tanışma yapılırken birçok firma bağlantılarını daha fuar bitmeden kurdu. Fiyatlar da doğru ve yerinde seviyelerde belirlendi. Marble gösterdi ki dünyada krizden en hızlı çıkacak sektörlerden biri mermer ve doğaltaş sektörü olacaktır. Şimdi iş bankalara düşüyor. Finansman sıkıntısı içinde olan doğaltaş sektörüne bankalar gereken desteği vermeli” diye konuştu.

Fuara talebin her yıl arttığını ancak, yeni fuar alanına 2010 yılında da taşınılamadığını aktaran Erdinç, bu yıl yer darlığından kaynaklı 350-400 başvuruya karşılık verilemediğini anlatırken şöyle dedi: “Fuarda yer alan firmalar da standını genişletmek istiyor. Bu alanın iki katı yere ihtiyaç var. Marble’ın İzmir’de yeni başarılarla yoluna devam etmesi için bir an önce Gaziemir’deki yeni fuar alanı ihalesinin yapılması gerekiyor. Firmalar yer bulamayınca başka kentlere, başka alanlara kayabiliyor. Büyükşehir belediye başkanımızın ne yapıp edip, eğer mucizeyse mucize yaratıp bu projeyi tamamlaması gerekiyor. Bu iş için yeterli kaynağın olduğunu düşünüyorum. Zaman olarak da 6 ila 8 ayda bitebilecek bir inşaat süresi var. Eğer yetiştirilirse bu yıl bin 146 olan katılımcı sayısı gelecek yıl rahatlıkla 1600- 1700’e ulaşabilir.”

“İKİNCİLİĞİ ÇİN’E KAPTIRMAYALIM”

Erdinç, Marble’ın İtalya’da düzenlenen Verona Fuarı’ndan sonra dünyanın en büyük ikinci mermer fuarı olma özelliğini de kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına işaret ederek, “Çin’de düzenlenen Xiamen Fuarı, katılımcı sayısı bakımından bizi geçti. Yer olmayışından kaynaklı bu anlamda üçüncü konuma düştük. Mermerde Türkiye’nin dünya lideri konumunu fuarlardaki gücümüzle de pekiştirmeliyiz” dedi.

Burcu TANER/İZMİR, (DHA)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir