1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Mardin’de Ev Fiyatları Milyon Doları Buldu

adana mardin, ağaç evleri, ahşap evleri, ankara mardin, antalya mardin, antep evleri, batman mardin, belediye evleri, bismilli çeto, diyarbakır mardin, e mardin, eski evleri, eski mardin evleri, evleri, güneydoğu anadolu evleri, güneydoğu evleri, harran evleri, istanbul mardin, izmir mardin, karina evleri, kiptaş evleri, konut, konut evleri, konut projeleri, köy evleri, kütük evleri, malatya mardin, mardin, mardin belediye, mardin belediyesi, mardin ceza evi, mardin dara, mardin dargeçit, mardin erdoba evleri, mardin evi, mardin evler, mardin evleri, mardin evleri hakkında bilgi, mardin evleri resimleri, mardin evleri tarihi, mardin evleri vikipedi, mardin evlerinin özellikleri, mardin evlerinin tarihi, mardin fotografları, mardin görüntüleri, mardin güvercinleri, mardin haber, mardin haberleri, mardin haritası, mardin hasankeyf, mardin ilçeleri, mardin ilçesi, mardin ili, mardin jandarma, mardin kabala, mardin kalesi, mardin kızıltepe öğretmen evi, mardin konuk evi, mardin köy, mardin köyleri, mardin köyü, mardin kültürü, mardin life, mardin mazıdağı, mardin merkez, mardin midyat evleri, mardin mimarisi, mardin öğretmen evi, mardin öğretmenevi, mardin ömerli, mardin ordu evi, mardin polis evi, mardin resimleri, mardin şehri, mardin sürgücü, mardin tanıtım, mardin tanıtımı, mardin tarihi, mardin tarihi evler, mardin taş, mardin taş evler, mardin taş evleri, mardin taş evleri vikipedi, mardin toki, mardin toki evleri, mardin yemekleri, mardin yeni, mardin yesilli, mardinin evleri, merkez evleri, öğretmen evleri, siverek evleri, tarihi evleri, taş evleri, toki evleri, trio evleri, urfa mardin, Mardin'de Ev Fiyatları Milyon Doları Buldu

Kentte başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında eski ihtişamlı görüntüsüne kavuşan tarihî evlere artık paha biçilemiyor. 10 yıl öncesine kadar 20 bin liraya satılan eski taş evlerin değeri 2 milyon dolara ulaştı. Türk, Kürt, Süryani, Yezidi, Arap ve Ermeni gibi farklı dil, din ve kültürlerin bir arada yaşadığı şehir, bu zenginliği sayesinde turistlerin gözdesi haline geldi.

Bir zamanlar İstanbul için söylenen ‘taşı toprağı altın’ sözü artık Mardin için kullanılıyor. Son yıllarda gelişme gösteren inanç ve kültür turizmi, butik otellere rağbeti artırdı. Şehirdeki tarihî evlerin fiyatı neredeyse 100 kat arttı. 10 yıl öncesine kadar 20 bin liraya satılan eski taş evlerin değeri 2 milyon TL’ye ulaştı.

7 bin yıllık tarihiyle dünyanın ilgisini çeken Mardin, büyük bir değişim yaşıyor. Türk, Kürt, Süryani, Yezidi, Arap ve Ermeni gibi farklı dil, din ve kültürlerin bir arada yaşadığı şehir, bu zenginliğini turizme yansıtmaya başladı. Kentte başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında eski ihtişamlı görüntüsüne kavuşan Mardin evlerine değer biçilemiyor.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın 2004 yılında ilde düzenlediği dinlerarası diyalog toplantısı, İngiltere Prensi Charles’ın ziyareti, tarihi kentte çekilen sinema ve diziler Mardin’in tanıtımına büyük katkı sağladı. Bu yıl 1,5 milyon turistin bölgeyi ziyaret etmesi bekleniyor.

Mardin’de tarihi bir binayı restore ederek otel haline getirmek için 1 milyon TL’nin üzerinde para harcayan Erdoba Oteli’nin sahibi Bülent Sümer, bu yıl kent merkezinde 500 yataklı iki otelin daha temelini atacağını söyledi. Artuklu Kervansaray’ın sahibi Sebahattin Evrensel de 1 milyon TL’ye satın aldığı mekânı butik otel haline getirmek için 3 milyon lira masraf ettiğini kaydetti. Zinciriye butik otelini hizmete açan İbrahim Fidan ise tarihi taş evlerin fiyatı gün geçtikçe arttığı için ikinci butik otel açma girişimlerinin sonuçsuz kaldığını ifade etti.

Kentte son yıllarda tarihî ev fiyatlarının trilyonları bulması, en çok emlakçıları şaşırttı. Taş evlere işadamlarının da yoğun ilgi gösterdiğini belirten Hasan Melek, Mardin’in turizm alanında yaptığı patlamanın en çok ev sahiplerine yaradığını anlattı. Melek’in verdiği bilgiye göre bir zamanlar 15-20 bin liraya satılan evler, şimdi 2 milyon TL’ye alıcı buluyor.

Kaynak: Şeyhmues Edis / Zaman

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Kars’ta Toprak Damlı Evlerin Yerine TOKİ’nin Konut Yapması Gündemde

Kars genelinde son yağan yağmurlarla toprak damlı 300 civarında ev ve ahırın yıkılması gözleri Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'ne çevirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir