1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Mardin’e 15 Milyon Dolarlık Yatırım

Mardin'e 15 Milyon Dolarlık Yatırım

MARDİN – Fabrika ortaklarından Abdullah Aydemir, 2005 yılında temelini attıkları fabrikanın yapımı için kredi bulmada ciddi sıkıntılar yaşadıklarını, Kalkınma Bankasından talep ettikleri 5 milyon dolar kredi kararı çıkmasına rağmen, batıda taşınmaz mal ipoteği olmadığı için bankanın kredi vermekten vazgeçtiğini söyledi.

Kızıltepe ilçesindeki tüm mal varlığını sattığını ve kendi öz sermayeleri ile bugüne kadar 10 milyon dolarlık harcama yaptıklarını kaydeden Aydemir, şöyle dedi:

”Bölgenin kalkınmasında lokomotif görevi üstlenecek 15 milyon dolarlık bir nişasta fabrikası kurduk. 15 milyon dolarlık yatırım yaptık. Üç ortak kendi öz sermayelerimizi birleştirerek fabrikayı bu aşamaya kadar getirdik. Haziran ayı içerisinde fabrika hizmete açılacak.”

Proje Koordinatörü ve fabrika ortağı Ali Rıza Yetkiner ise kredi alamadıkları için fabrikanın yapımının geciktiğini, bölgede yatırım yapanlara kolaylık sağlanması gerektiğini bildirdi.

İndirimli enerji kullanımından uzun uğraşlar sonunda yararlanabildiklerini anlatan Yetkiner, fabrikanın hizmete girmesiyle 250 kişinin istihdam edileceğini aktardı.

Türkiye’nin 7. Nişasta Fabrikası’nı Mardin’de açacaklarını anlatan Yetkiner, ”Şeker üreticilerinin baskısıyla glikoz ve fruktoza kota getirildi. Bizim fabrika ihracat izinlidir. Ermenistan, İran, Irak, Azerbaycan ve Afrika ülkelerine ihracat yapacağız. Nişasta sektörü teşvikten çıkarıldı. Bunu sanayi kuruluşları arasında adaletsizlik olarak görüyoruz” dedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

CNR Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı 16-20 Şubat’ta

CNR Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı, 16-20 Şubat 2011 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul’da düzenlenecek. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir