1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Marmaray için Şubat Ayı Bekleniyor

İSTANBUL – Vatan gazetesinde yer alan habere göre; Ayrılıkçeşme’den gelen ve yaklaşık 3.5 km uzunluğunda olan Yavuz ve Atatürk Tünelleri, Üsküdar İstasyonu’na ulaştı. İstasyondan denizaltındaki tüp tünellere doğru yolculuk da başladı.

Marmaray için Şubat Ayı Bekleniyor

Avrasya Consult Proje Müdür Vekili İnşaat Yüksek Mühendisi Hüseyin Belkaya, “İki tünel de Üsküdar istasyonuna bağlandı. Şu anda Yavuz tünelinin batırma tüp tünele doğru ilerlemesi sürüyor. Yaklaşık 800 metre uzunluğundaki yolun 500 metresini kazıldı geriye 300 metre kaldı. Şubat ayında Yavuz Tüneli ile batırma tüp tünellerin bağlantısı tamamlanmış olacak” dedi.

Atatürk Tüneli’nde ise bazı sorunlar yaşandığını anlatan Belkaya, “Bir ay sonra bu tünelde de tüpe doğru yolculuk başlayacak. Atatürk Tüneli’nde geliş istikametinde Çavuş Deresi ve Bülbül Deresi’nin yatakları bulunuyordu ve burada yoğun bir su gelişi vardı. Bu suyu kesemediğimiz için Türkiye’de ilk defa dondurma işlemi uyguladık. -290 derecede azotu dondurduk ve bu da nemi -190 dereceye kadar soğutuyor. Bu şekilde suyun gelişini kestik. Sadece bu dondurma işlemi için 3 milyon dolar harcandı” diye bilgi verdi.

ÜSKÜDAR İSTASYONU BİTTİ
Belkaya, tanesi 10 milyon dolar olan tünel delme makinelerinden tüm çalışmalar için beş tane satın alındığını ve dördünün batırma tüp tünelin kara bağlantılarını sağlayacak elemanlar olarak görev yapacağını söyledi.

Batırma tüp tünelin her iki tarafında da çelik kesitler bulunduğunu anlatan Belkaya, “Tünel delme makinesi batırma tüp tünele kadar geldiğinde bu yuvarlak kesitlerin içine delerek girecek. Girdikten sonra sızdırmazlığı temin için bir dondurma işlemi de burada gerçekleştireceğiz” dedi. Belkaya ilk biten istasyon olan Üsküdar’ın 225 metre uzunluğunda ve yüzeyden 27 metre derinlikte olduğunu anlattı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Marmaray Şantiyesinde İşçiler İş Bıraktı

Marmaray projesinin arkeolojik kazı işlerini yapan işçiler, yine eylemde. Daha önce ücretlerinin ödenmesi için iş bırakan işçilerin bu seferki talebi ise maaşlarına zam yapılması.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir