1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Marmaray İşçileri Valiliğe Yürüdü

gama inşaat,marmaray,marmaray işçileri,marmaray projesi,marmaray projesi nurol inşaat,marmaray projesi polat inşaat,marmaray şantiyesi,nurol inşat,polat inşaat,sektör, taisei, marmaray ana yüklenici firma, marmaray ana yüklenici firma taisei, marmaray ana yüklenici firma gama, marmaray ana yüklenici firma nurol,

Direnişlerinin 24. gününde Marmaray işçileri, İstanbul Valiliği’ne yürüdüler. Yapılan görüşmede, iş müfettişlerinin patronlarla görüşme yapması talep edildi.

Valiliğe yapılan yürüyüşte ‘Ücretlerimizin yükseltilmesi ve çalışma koşullarımızın düzeltilmesi için direnişteyiz’ pankartı taşıyan işçiler, görüşme öncesi bir basın açıklaması yaptılar.

Aydın Erhan tarafından yapılan açıklamada, taleplerin son derece insani ve gerçekleştirilebilir olduğu ve çalışma koşullarının 200 yıl önceki kölelik koşullarını aratmadığı belirtildi. Erhan, ücretlerine zam talep ettiklerinde, Polat İnşaat patronunun bir liralık zam yapılabileceğini söylediğini kaydederek, yaşanan diğer sorunları da sıraladı. Erhan, çıkan yemeklerin kötü olması, elbiselerini değiştirecek yerlerinin olmaması, çizme ve eldiven verilmemesi gibi sorunlarla da karşı karşıya olduklarını vurguladı.

Açıklamada, bugüne kadar ana yüklenici firma Taisei–Gama–Nurol patronları, Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydan inşaatları Marmaray Bölge Müdürlüğü ile sorunların çözülmesi için görüşmelerde bulunulduğu, bugün Valilikle yapılacak görüşmeden de sonuç alınamadığı takdirde konunun Ulaştırma Bakanlığı’na ve Meclise taşınacağı duyuruldu.

Açıklamanın ardından, işçiler Tekstil-Sen yöneticileri ile birlikte İstanbul Valiliği’ne girdi. Taleplerini bir kez daha ileten işçiler, dilekçelerini de ilettiler. İşçiler, iş müfettişlerinin ilgili firmanın patronuyla görüşmeler yapması ve işçilerin taleplerini iletmelerini istedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Marmaray, Ek Hatlarla Atatürk ve Sabiha Gökçen’e Bağlanacak

Marmaray projesi 13 milyona yaklaşan nüfusu, 2,5 milyon araç sayısı ile İstanbul'un en büyük problemi olan ulaşımın çözülmesine önemli katkı sağlayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir