1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Marmaray Şantiyesinde İşçiler İş Bıraktı

Marmaray projesinin arkeolojik kazı işlerini yapan işçiler, yine eylemde. Daha önce ücretlerinin ödenmesi için iş bırakan işçilerin bu seferki talebi ise maaşlarına zam yapılması. İşçiler, patronun 1 TL’lik maaş zammı önerisine karşı 4 gündür şantiyede direnişte.

Marmaray Şantiyesinde İşçiler İş Bıraktı

Marmaray projesi için çalışan Gama-Nural ortaklığının taşeronu olan Polat İnşaat Mühendislik işçilerinin, sağlıksız iş koşulları ve düşük ücretleri protesto etmek için başlattığı iş bırakma eylemi sürüyor.

Yenikapı’daki şantiyede sürdürdükleri direnişlerinin 4. gününde olan işçiler, patron Alaattin Deniz Polat hakkında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bölge Müdürlüğüne yarın şikayette bulunacak. İşçiler, sigorta ve ücretlerinin düzenli ödenmesini ve iş koşullarının düzeltilmesini istiyor.

Direnişçi işçilerle şantiye önünde görüştük. İşçiler, yıllardır uğradıkları hak gasplarını anlattılar, mücadelede kararlı olduklarını söylediler.

1 TL Zam
İşçiler adına konuşan Osman Can, 2007 yılından bu yana bu taşeron firmada çalıştıklarını söyledi. Can, “O günden bugüne kadar sigortalarımız hep eksik yattı. Bu ay, şu ay, gelcek ay derken aylıklarımıza hiç zam vermediler. Bu hafta yine patronla toplantı yaptık, günlük yevmiyelerimize 1 TL zam yapacağını söyledi. Bu bizimle alay etmek demek. Biz de buna karşı çıktık. Böyle devam edemeyiz dedik” diye konuştu.

Yıllardır 27,5 lira yevmiyeyle çalıştıklarını belirten Can, yapılacak 1 liralık zammın çok haksız olduğunu vurguladı. Osman Can, sorunun sadece ücret olmadığına dikkat çekti, şunları söyledi: “Yemekhanemiz ahırdan daha beter, gidip bakabilirsiniz yarım metrelik suyun içinde, duşluğumuz yok, elbise dolabımız yok, elbise değiştirecek yerimiz yok. Çalışmak için çizme, eldiven verilmiyor. Verilse beş on katı aylığımızdan kesinti yapılıyor. Sağlık kontrolümüz 6 ayda bir yapılacağına yılda bir kere yapılıyor. Biz bunların düzeltilmesini istiyoruz. Haklarımızı sonuna kadar arayacağız.”

Daha önce ücretlerinin düzensiz ve geç ödenmesi nedeniyle eylem yaptıklarını hatırlatan Osman Can, eylemin ardından birkaç aylığına düzelme olduğunu, ancak sürekli aynı sorunları yaşadıklarını söyledi. Can, sigortalarının 4 yıldır düzenli yatırılmadığını ve girdi-çıktı yapılarak haklarının gasp edildiğini söyledi. Osman Can, “Artık böyle çalışmak istemiyoruz. İnsan gibi çalışmak, insan gibi yaşamak istiyoruz. Elimizden geldiğince davamızın takipçisi oclağız. Taleplerimiz karşılanıncaya kadar iş yapmamakta kararlıyız” dedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Marmaray için Şubat Ayı Bekleniyor

Şubat ayında ilk kez Marmara Denizi’nin tabanına oturturulan batırma tüp tüneller kara ile bağlanacak. Böylelikle Marmaray’da bir ilk daha gerçekleşecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir