1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Marmaray’da Kara ve Deniz Tünelleri Buluştu

Marmaray'da Kara ve Deniz Tünelleri Buluştu

Marmaray’da Kara ve Deniz Tünelleri Buluştu Marmara’nın iki yakasını deniz altından birleştirecek olan Marmaray’da bir etap daha geride bırakıldı. Marmaray Projesi çerçevesinde Üsküdar istasyonundan gelen Yavuz Tüneli ile deniz dibindeki tüp buluştu. Üsküdar’daki şantiyede düzenlenen törene katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, aradaki perdeyi kaldırarak, tünelleri birleştirdi.

Yavuz Tüneli’nin yanındaki ikizi olan Atatürk Tüneli’nin de Üsküdar İstasyonu’ndan yapımına başlandığını ve üç ay içinde onun da denizdeki batırma tünelle birleşeceğini anlatan Yıldırım, toplam 13.6 kilometre olan kara ve denizaltı tünellerinin yarısının bittiğini kaydetti.

2013’te hizmete girecek

“2011’in ilk aylarında Üsküdar’dan girip Yenikapı’dan çıkabilecek hale geleceğiz” diyen Yıldırım, böylece Marmaray’ın büyük oranda zor olan kısmının da tamamlanmış olacağını söyledi. Projenin tamamlanma tarihinin, daha önce de ilan edildiği gibi 29 Ekim 2013 olduğunu hatırlatan Yıldırım, tünel açma işlemleri bittikten sonra ray döşemesi, elektrifikasyon ve sinyalizasyon işinin belirli bir program içinde gerçekleşeceğini kaydetti.

“Projenin yüzde 60’ının tamamlandığını söyleyebiliriz” diyen Yıldırım, tünellerin tamamlanmasının ardından Söğütlüçeşme-Gebze ile Kazlıçeşme-Halkalı arasındaki yüzeysel raylı sistem çalışmasının da yapılacağını belirtti. Yıldırım, Marmaray hattında çalışacak hızlı tren araçlarının da yapımına başlandığını ifade ederek, 440 vagon setinin 100’ünün Güney Kore’de, 340’ının da Türkiye’de kurulan hızlı tren fabrikasında yapılacağını söyledi. Yıldırım, vagonların model ve renk seçiminin de İstanbulluların beğenisi doğrultusunda yapıldığını dile getirdi

Yıldırım, daha sonra, denizdeki ‘Batırma Tüp Tünel’den karadaki Yavuz Tüneli’ne geçerek, 800 metre uzaklıktaki Üsküdar İstasyonu’na yürüdü.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir