1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

McDonald’s Türkiye, 2010 Yılında 31 Restaurant Açacak

mc donalds, mc donalds bayi, mc donalds franchise, mc donalds restaurant, mc donalds restoran, mc donalds restorant sayısı, mc donalds şube, mc donalds türkiye, McDonald's Türkiye, 2010 Yılında 31 Restaurant Açacak

McDonald’s Türkiye Genel Müdürü Hakan Serim, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, 2009 yılında bir önceki yıla göre satışta yüzde 6,5 oranında büyüme gerçekleştirdiklerini ifade etti. Serim, 2009 yılı Haziran ayında planlarında revizyona giderek, 14 adet olarak belirledikleri restoran sayısını 19’a çıkardıklarını ve yılı 134 restoranla kapattıklarını anlatırken, toplamda günde 208 bin ve yılda yaklaşık 76 milyon kişinin restoranlarını ziyaret ettiğini kaydetti. “Geç Saatler”, “Alo Servis” ve “Kahvaltı” iş inisiyatiflerinin, hedeflenenin üzerinde kapandığını belirten Serim, Alo Servis’te toplam satışlarının yüzde 11’ine, Geç Saatler’de yüzde 4,5’ine, kahvaltı satışlarında ise kahvaltı uygulaması olan restoranlar arasında arasında yüzde 2,5’e ulaştıklarını söyledi. Serim, yıl sonu itibariyle 4 bine yakın çalışanları bulunduğunu, 59’u zihinsel engelli olmak üzere 122 tane engelli personel istihdam ettiklerini vurgulayarak, 2009’da McDonald’s restoranlarında 38 milyon adet ekmek, 2 milyon 150 bin ton et, 1 milyon 350 bin ton tavuk, 6 bin ton patates, 2,9 milyon litre süt ürünleri tüketildiği ve 267 milyon lira ciro elde edildiği bilgisini verdi.

“GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN KONUSUNDA İŞİ ŞANSA BIRAKMIYORUZ”
Hakan Serim, 2009 yılındaki gelişmeyi görünce 2010’un kendilerini daha da “iştahlandırdığını” ifade ederek, “O yüzden, 2010 yılında yüzde 20-25 gibi hedef koyduk kendimize. 2010 yılında restoran sayımızı 31 olarak belirledik. Geçen yıl da daha düşük bir hedef koymuştuk, revize ettik. Umuyorum yılın ortasında biz bunu daha farklı şekilde değerlendireceğiz ve hedeflerimizi yükselteceğiz” diye konuştu. Bu yıl toplamda 89 milyon kişinin restoranlarını ziyaret etmesini hedefliklerini belirten Serim, Alo Servis, Geç Saatler ve Kahvaltı’nın en önemli iş inisiyatifleri olmaya devam edeceğine dikkati çekti. Serim, engelli istihdamını sürdüreceklerinin altını çizerek, yıl sonu itibariyle restoranlarında istihdam edilen kişi sayısının 5 bine ulaşacağı tahmininde bulundu ve “Tabii rakamları daha yukarıya revize edersek, daha da yüksek olabilir” dedi.

2010’da sisteme yeni franchise restoranlar katılacağını açıklayan Serim, McDonald’s’ta ürünlerin, tarladan tepsiye kadar izlenebilir olduğunu ve kalite kontrolden geçtiğini dile getirdi. Serim, “Gıda güvenliği ve hijyen konusunda işi şansa bırakmıyoruz. Bugün hamburgerin içinde kullandığımız etin nereden geldiğini, tüm şeceresini bulabiliyorsunuz” diye konuştu.

-İSKENDERUN VE YALOVA’YA MCDONALD’S-
McDonald’s Türkiye Genel Müdürü Serim, “sağlıklı” ve “verimli” büyümelerinin, 2009’da olduğu gibi 2010’da da süreceğini vurgulayarak, bu yıl ilk restoran açacakları şehrin İskenderun olduğunu ve daha sonra Yalova’da restoran açmayı düşündüklerini kaydetti. İstanbul, Ankara, İzmir dışında yeni şehirlerde restoran açacaklarına işaret eden Serim, “Bizim için verimli ve doğru lokasyonlarda büyüme çok önemli. Bizim istediğimiz lokasyonlar çıkarsa her şehirde açabiliriz” dedi. Serim, McDonald’s Türkiye’nin “en büyük büyüme”sini bu yıl yaşayacağını belirterek, “2010 yılı öyle olacak. Verimli büyüme çok önemli bizim açımızdan” dedi. Son 3-4 yıldır restoranlarını yenilediklerine değinen Serim, 2010 için 43 milyon liralık yatırım bütçesi ayrıldığını, bunun içerisinden restoranların yenilenmesi için de pay ayrılacağını açıkladı.

-“VAKIF İÇİN PROJE ARIYORUZ”-
Hakan Serim, 2009 yılında hızlı servis zincirleri sektöründe büyüme olduğunu ve pazara yeni oyuncular geldiğini kaydederek, krizde tüketicilerin harcadığı miktarların veya harcama sıklıklarının azaldığının altını çizdi. McDonald’s Çocuk Vakfında 100 bin çocuğa ulaştıklarını ve 10 yılda vakfa 1 milyon dolarlık kaynak ayrıldığını dile getiren Serim, “Vakıf projelerine ara vermeden devam edeceğiz, yeter ki projeler bize gelsin. Sürekli nerede proje var bunları arıyoruz. Çocuk sağlığı konusunda bize projeler gelsin ki biz bunları değerlendirelim” diye konuştu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir