1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

MEB, Eğitim Yapıları Mimari Proje Hazırlanması Genel İlkelerini Belirledi

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni inşa edilecek okulların fiziksel yapısını yeniden belirliyor. Buna göre soğuk olan bölgelerde öğrencilerin teneffüs alanları kapalı olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni yapılacak okullarda elverişsiz eğitim ortamlarının olmaması için “Eğitim Yapıları Mimari Proje Hazırlanması Genel İlkeleri”ni belirledi. Bakanlık, yeni belirlenen ilkelere göre soğuk bölgelerde yapılacak öğretim binalarının koridorlarında ve anaokullarında öğrencilere toplanma imkanı sağlayacak açıklıklar oluşturarak kapalı teneffüs alanları düzenleyecek. MEB, bu mekanları aydınlık ve hoş mekanlar olarak tasarlayarak öğrencinin hizmetine sokacak.

DUVARLAR EN AZ 20 CM

Yeni yapılanmaya göre; derslikler arası duvar kalınlığını ise 20 cm’den az olmayacak. Müzik dersliğinin tavanında ve duvarlarında ise ses yalıtımı yapılacak. Artık okul binalarında tuvaletler, her 25 kız öğrenci için 1 adet tuvalet, her 30 erkek öğrenci için 1 adet tuvalet şeklinde düşünülecek ve pansiyon binaları da ise her 6 kız öğrenciye 1 duş, her 10 erkek öğrenciye 1 adet duş yapılacak şekilde düzenlenecek.

YAŞA GÖRE MERDİVEN

Belirlenen ilkelere göre 16 derslikli ve daha büyük ilköğretim okullarında, küçük ve büyük öğrenciler için ayrı giriş ve merdiven düzenlenecek. Müdür odası ve öğretmenler odası tercihen birinci katta, tören alanına hakim bir yerde düzenlenecek ve müdür yardımcısı odaları, denetim açısından farklı katlara yerleştirilebilecek. Ayrıca okul kantini birinci katta planlanacak ve kütüphane tercihen son katta düzenlenecek ve iyi aydınlatılmış, gürültüsüz bir mekânda bulunması sağlanacak.

Kaynak : http://www.internethaber.com

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir