1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Mermercilik Sektörüne Yeni Bir Soluk – Antalya – Stoneexpo 2010

ANTALYA (İHA) – ‘Tasarım’ teması ile düzenlenecek Stoneexpo 2010, mermercilik sektörüne yeni bir soluk getirecek.

Antalya Fuarcılık A.Ş. (ANFAŞ) tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan ‘Stonexpo 2010 Doğaltaş, Mermer, Tasarım ve Teknolojileri Fuarı’, 12-15 Mayıs 2010 tarihinde Antalya Expo Center’da yapılacak. Türkiye’de ilk kez ‘tasarım’ temasının ön plana çıkarılacağı fuar ile mermercilik sektörüne yeni bir soluk getirilmesi, Türkiye’nin küresel pazarda tedarikçi ülke konumundan öte ‘tasarımcı ve uygulamacı’ ülke olarak öne çıkarılması hedefleniyor.

Mermercilik Sektörüne Yeni Bir Soluk - Antalya - Stoneexpo 2010

Fuarla ilgili çalışmalarını sürdüren ANFAŞ yönetimi, Türkiye ve Akdeniz bölgesindeki mermer sektörü ile ilgili kuruluşlarının ve odalarının temsilcilerini Dedeman Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısında bir araya getirdi. Toplantıya Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya İnşaat Malzemecileri Derneği (ANTİMDER) Başkanı Ali Kıvrak, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu, Doğal Taş Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Mermerci, Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı ve Doğal Yapı Taşları Ana bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turgay Onargan, Denizli Mermerciler Derneği Başkanı Hikmet Mehmet Çelikoğlu, Burdur Mermerciler Derneği Başkanı Ali Gür, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Meçikoğlu, Bucak Mermerciler Derneği Başkanı Hasan Kurt katıldı.

ÖNEMLİ BİR FUAR
Toplantıda bir konuşma yapan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ‘tasarım’ temasıyla düzenlenecek Stonexpo 2010 Fuarı’nın Türkiye’nin uluslararası alanda öne çıkacak fuarlarından olacağını söyledi. Antalya, Muğla, Denizli, Afyon, Burdur, Isparta ve Konya illerinin yer aldığı coğrafyanın Türkiye’nin en önemli mermer ve doğal taş alanlarından olduğuna dikkat çeken Budak, “Bu bölgede mermer ve doğal taş sektöründe faaliyet gösteren 800 firmamız var. Yan sektörlerle birlikte bu sayı üç katına çıkıyor. Sadece ATSO üyesi olan firma sayısı 367. Turizm sektörümüz sayesinde Antalya bu alanda en önemli tüketici bölge konumunda. Fuarın diğer mermer fuarlarından önemli bir farkı ‘Tasarım’ temasının öne çıkacak olmasıdır. Bilindiği gibi günümüzde asıl katma değer tasarımla elde edilmektedir. Önemli olan bu avantajlarımızı değerlendirip, gerekli yenilikleri yaratmaktır. Sahip olduğumuz bu zenginliklerin farkına varmamız, sahip çıkmamız gereklidir. Antalya’nın bu alanda öne çıkması ve öncülük etmesi de ayrı bir önem taşımaktadır. Antalya Sanayi ve Ticaret Odası olarak bu fuarın en iyi şekilde gerçekleşmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.Fuarların yenilikleri takip etme, işbirliği yapma ve yeni bağlantılar kurma yerleri olduğunu anımsatan Budak, tüm sektör mensuplarını fuara katılmaya davet etti.

DÜNYADAKİ DOĞAL TAŞ REZERVLERİNİN YÜZDE 40’I TÜRKİYE’DE
ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık da, Akdeniz Bölgesinin lokomotif sektörlerinden biri olan mermer- doğaltaş tasarımı ve malzeme teknolojileri konusunda Türkiye’de ve uluslararası arenada ses getiren bir iş platformu yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

Stonexpo Fuarı’nı Türkiye’de düzenlenen diğer mermer fuarlarından farklı yapmayı planladıklarını belirten Çalık, sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda ‘tasarım temasının ön plana çıkarılacağını bildirdi. Fuarda yurtiçi ve yurtdışından mermer üreticilerini, mimarları, proje ofislerini ve müteahhitleri ortak bir platformda buluşturmayı hedeflediklerini belirten Çalık, “Dünyadaki doğal taş rezervlerinin yüzde 40’ına sahip olan Türkiye, mermer imalatı ve ihracatında çok önemli bir pazardır. Türkiye’nin tedarikçi ülke konumundan öte tasarımcı ve uygulamacı ülke olarak da öne çıkarmayı, katma değeri ve ihracat gelirlerini arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.Turizmin başkenti Antalya’nın sektör için ideal bir buluşma noktası olduğunu ifade eden Çalık, Antalya bölgesindeki otel ve inşaat yatırımlarının mermer ve doğal taş sektörü için önemli bir pazar oluşturduğunu söyledi. Anadolu’nun bir çok bölgesindeki mermer ocaklarının, Antalya’ya 2-3 saatlik mesafede olduğuna dikkat çeken Çalık, fuara gelecek yabancı tedarikçileri, günübirlik seyahatlerle taş ocaklarına götürmeyi planladıklarını kaydetti.

Mermercilik Sektörüne Yeni Bir Soluk - Antalya - Stoneexpo 2010

ANFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer de fuar organizasyonu ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. İtalya, Almanya, Dubai, Çin ve Amerika’dan tanınmış mimarları Stonexpo Fuarı’na getirmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Seçer, fuar kapsamında Türkiye’de ilk kez “Doğaltaş – Mermer Mimarlık Ödülü” vereceklerini de bildirdi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

70 Milyon Dolar Marble Katkısı

Sektöründe dünyanın en büyük fuarları arasında yerini alan 16. MARBLE için İzmir gün sayıyor. Brezilya, Güney Afrika, Vietnam ve Ukrayna bu yıl ilk kez katılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir