1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Mersin’de Yapılması Planlanan Yeni Stat Projesi

Mersin'de Yapılması Planlanan Yeni Stat Projesi

Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Sabri Konak, Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın kamu malı olduğunu belirterek, özel mülkiyete devredilmeyeceğini bildirdi.

Konak, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemlerde Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın TOKİ’ye devredilerek, karşılığında TOKİ tarafından yeni bir stat yapılmasının gündeme geldiğini hatırlattı.

Mevcut şartlar göz önüne alındığında Mersin’in UEFA kriterlerinde bir stada ihtiyacı olduğu fikrine destek verdiklerini ifade eden Konak, şunları kaydetti:

‘Son günlerde Tevfik Sırrı Gür Stadı ile yanındaki spor salonu ve arazisinin TOKİ ya da bir başka kuruluşa devredilmesi ve karşılığında Yenişehir ilçesinde daha önce belirlenen bir yerde 30 bin seyirci kapasiteli yeni bir stat yapılması planlanıyor. Stadın ve arazisinin ticari bir meta olarak kullanılarak yeni ve modern bir stadyum yapılmasının düşünülmesi son derece yanlıştır.

Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın arazisi bir kamu arazisidir. Kamu arazileri başka bir amaçla kullanılamaz, özel mülkiyete devredilemez. Bu anlamda gerçekleştirilmesi düşünülen proje olanaksızdır. Bölgedeki mevcut yol güzergahı yapılması düşünülen merkezleri kaldırabilecek kapasitede değildir.’

Konak ayrıca, stadın kentin tarihi belleğinin simgelerinden biri olduğunu ifade ederek, bu tür girişimlerin kentin diğer tarihsel simgelerinin de satışının önünü açacağını iddia etti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir